Most komolyan azt gondoljuk, hogy az ilyenkor kapható paradicsom, paprika ízében és vitaminmennyiségében ugyanolyan értékkel bír, mint amikor a nyári nap érleli, ízesíti, táplálja? Ugye nem? Na. Akkor ezt megbeszéltük.
Mi lehet akkor az alternatíva, ami kiváltja a fentieket? A különböző magok csírái. Nyugi, nem lettem buzgó egészségtudatos ( pedig lehet, hogy kellene), csak egyszerűen úgy gondolom, hogy ennél finomabb, gazdagabb vitaminforrás nincs. Persze nem árt odafigyelni, hogy a gyereknek mit tegyünk a szendvicsébe, hogy elfogadja, mi több, elnyerje tetszését. Egy semlegesebb ízű búza, brokkoli vagy zsázsa csírával nem foghatunk mellé, ugyanakkor, ha pikánsabb, erősebb ízekre vágyunk egy izgalmas salátába vagy csak kenyérre, akkor bátran próbáljuk ki a retek, a hagyma vagy a mustármag csíráját. Ráharapni a roppanós, minden ízében a frissességet és bármilyen idétlenül is hangzik itt, de a tavaszi üdeséget visszaadó ízvilág azonnal feledtetni tudja az ősz és a tél fáradságát, komorságát. Beleharapni egy sok magvas barna kenyérből készült, vajas, friss sajttal és valami finom sonkával gazdagított (vegáknál hanyagolandó), csírával megbolondított szendvicsbe, na kérem, az maga tökéletesség. A tökéletes falat maga!
Szinte bármilyen mag csíráztatható és finom: lencse, csicseriborsó, köles, árpa, napraforgó. A lényeg, hogy ne vegyszerrel kezelt magok legyen. Így a bioboltokban kapható verziókat ajánlom.
És hogy mi szól még mellette azon túl, hogy egészséges és finom? Az, hogy 3 nap alatt, otthon is elkészíthetjük. Bővebben az otthoni, gyors csíráztatásról itt olvashatsz.. Kalandra fel! Jó étvágyat!