Süt a nap. Ilyenkor az ember még inkább színekre, ízekre, zamatokra vágyik. Valamint arra, hogy ne kelljen órákat eltölteni a konyhában egy ebéd, vagy egy vacsora elkészítésével. Van egy visszautasíthatatlan ajánlatom: téli sült zöldségek önálló ételként vagy hús mellé. Nincs szükséged másra, mint néhány alapvető és nélkülözhetetlen téli alapanyagra.
Úgy mint: cékla, krumpli, sárgarépa, zeller (szárzeller vagy gumó, akár mindkettő, abból baj nem lehet), hagyma, ha van megmaradt paprika/paradicsom (frisset nem pocsékolnék el), fűszerek, vörösbor (opcionális). Hús nélkül élni nem tudóknak kockára vágott és elősütött csirkehús/sertéshús.
Miután megpucoltuk és kockára vágtuk a zöldségeket (nagyjából ennyi a dolgunk a főzéssel) betesszük egy kis olajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba, beleszórjuk a cuccot, fűszerezzük sóval borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal, szerecsendióval. Összekeverjük az egészet, meglocsoljuk 1-2 dl vörösborral (ez a zöldség mennyiségétől függ) és betesszük az előmelegített sütőbe 200 fokra és kb. 35 percre. Ha hús is van benne, akkor picit tovább süssük, kb. 45-50 percig. Kész. Ennyi. Ugye, hogy nem egy nagy durranás az elkészítése? De az íze! Az összhatás! Na, az mennyei... :)
Próbáld ki! Megéri. Higgy nekem....