Ha igazán finomra vágysz, akkor ezt az ételt ki kell próbálnod. Finom, és nem annyira tömítően laktató, hogy nem tudsz megmozdulni utána. Ugyanakkor azt érzed, hogy még, és még, és még ennél belőle. Egyszerűen nem tudod megunni azt az ízorgiát, amit ettől az egytál ételtől kapsz.
Hozzávalók:
- marhalábszár
- hagyma
- fokhagyma
- lencse
- sárgarépa
- fehérrépa
- só, bors, pirospaprika, chili, babérlevél
Az elkészítése hasonló egy jó gulyáséhoz. A vöröshagymát, jó sokat, apró kockára vágjuk és olajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a felkockázott lábszárat, átpirítjuk a hagymával. Megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Babérlevelet teszünk bele, majd amikor felforrt, a répákat és a lencsét is beletesszük. Ha szükséges pótoljuk a vizet. Takarék lángon puhára főzzük a húst. Ennyi idő alatt a zöldség és a lencse megpuhul.
Ennyi. Igazából kevés előkészület után hosszabb főzési idő, amit azonban hasznosan tudunk másra is felhasználni.
Nagyon finom, sűrű ragut kapunk, amit a répák és a lencse könnyeddé, íncsiklandóvá tesz. Kitűnő étel egy olyan semmilyen téli időre, mint a mai. Kipróbálásra erőteljesen javasolt! :)