Az úgy történt, hogy valami gyorsra és egyszerűre vágytam. Nem volt kedvem sokat pepecselni a konyhában, ugyanakkor elegem volt már a téli, jó kemény svungos ételekből. Így jutottam arra az elhatározásra, hogy bizony ma kuszkusz lesz! Pirított csirkemellel és finom fűszerekkel, gyümölccsel, és minden mással, mi szem-szájnak ingere... Hát így született ez a nagyon ízes, zamatos, gyors ebéd, ami persze vacsorának is kitűnő.
Hozzávalók 4 személyre:
- kuszkusz, 1 bögre
- mazsola, kis maroknyi
- mandula, kis maroknyi
- narancs, 1 db
- olaj, 1 dl
- csirkemell kockák, 50 dkg
- koriander, 1 csomag
- kurkuma, fahéj (opcionális)
Elkészítés:
1. a kuszkuszt beleöntjük egy mélyebb tálba és annyi forró vízzel öntjük le, hogy jócskán elfedje, majd egy tányérral vagy folpackkal fedjük le és hagyjuk 10 percig bedagadni.
- Közben vágjuk kockára a csirkemellet és az olaj felén pirítsuk meg. Vágjuk apróra a koriandert (vagy helyette a petrezselymet), a narancs héját reszeljük le és facsarjuk ki a levét.
- Mikor a kuszkusz megpuhult, keverjük bele a maradék olajat, a mandulát, mazsolát, a húst, a reszelt narancshéjat, és öntsük az egészet nyakon a narancs levével. Fűszerezzük..
- Tálaláskor szórjuk meg a korianderrel.