Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Tejszínes rakott zeller rozmaringgal - ha valami krémesre vágysz...

cukor- és gluténmentes recept

2015. március 16. - Heni süt neked

Amikor a nap elég jól indul, a tavasz a küszöbön és ennek valós jelei is vannak, na akkor valami krémes és kicsit kényeztető ételre vágyom. Ez nem macerás, nehéz és bűnös élvezeteket jelent. Nem. Ez azt jelenti, hogy gyorsan, finomat szeretnék. Kényeztetni magam azzal, hogy nem pepecselek a konyhában órákat, bár ezt amúgy sem szoktam, meglehetősen praktikus vagyok ebből a szempontból, hiszen egy isteni slow food főzése is aztt jelenti, hogy hiába fő/sül órákig, nekem nincs vele dolgom,szabad vagyok mellette. De most aztán tényleg egy nagyon krémes és nagyon pikk-pakk elkészíthető, amolyan hétfői ételt ajánlok. Kevés hozzávaló, egyszerű, letisztult ízek, nagyon finom és hatásos eredmény.

tejszines_rozmaringos_sult_burgonya-zeller4.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

  • zellergumó 50 dkg
  • krumpli  50 dkg
  • tejszín 2 dl
  • szerecsendió, őrölt
  • friss rozmaring


Elkészítés:
1. A zellert és a krumplit szeleteljük fel ujjnyi vastag szelekre és pár percig főzzük elő. Kb. 5-6 perc

2. Közben kenjük ki egy kis vajjal a jénait és zsemlemorzsával szórjuk meg.

3. Mikor a zöldségek félig megpuhultak, a szeleteket helyezzük sorban a jénai tálba, átfedéssel. Sózzuk, borsózzuk, megszórjuk egy kevés szerecsendióval és az aprított rozmaringgal, majd öntsük rá a tejszínt.

4. 200 fokos előmelegített sütőben süssük 25 percet, amíg megpirul a teteje.

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr267274561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása