Leves fan vagyok. Egyszerűen szükségem van a mindennapi betevőre, egy tál levesre. Hál' Istennek bőven vannak lehetőségek, hogy változatosan, az évszaknak megfelelően válasszak az alapanyagokból, az ízekből, az ízharmóniákból. Lehet az egy tartalmas, húsos raguleves, egy csodás húsleves, egy jó krémleves, egy izgalmas paradicsomleves, de jöhet csurgatott tojásleves is :) ! Most azonban egy kellemes aromájú, mediterrán zöldségleves mellett döntöttem. Persze kell bele egy kis csavar, ami jelen esetben a kolbászt jelenti. Feldobja, megbolondítja, testesebbé teszi. Általában törekszem az egyszerűségre, a gyors elkészítési időre. Most is ilyen ez a leves. És bár igaz, hogy tavasz van, azért egy jó kis cékla még bőven belefér az alapanyagok listájába.
Na, akkor vágjunk is bele!
Hozzávalók 4 személyre:
- cékla 20 dkg
- krumpli 20 dkg
- sárgarépa 20 dkg
- fejes káposzta 20 dkg
- paradicsom konzerv 1 db
- kolbász 1 szál
- fokhagyma 2 gerezd
- só, bors, olaj, babérlevél, oreganó, kakukkfű
- chili (opcionális)
Elkészítés:
1.a zöldségeket és a kolbászt felkockázzuk, felszeleteljük és az olajon megdinsztelt hagymára szórjuk, majd együtt dinszteljük tovább pár percig.
- fűszerezzük (ekkor tesszük bele a fokhagymát is) és beleöntjük a konzerv paradicsomot. Vízzel felöntjük.
3. Felforraljuk és puhulásig főzzük. Kb. 25 perc
Gyors, finom és egyszerű. Szívből ajánlom mindenkinek! Jó étvágyat!