Arról már írtam, hogy ilyenkor, amikor száz ágra süt a nap, csicseregnek a madarak, minden fa rügyezik, a virágok kinyílnak és a piacon (és a boltokban is) egyre több friss zöldség van, egyszerűen vágyom a hús nélküli, könnyített verziójú, újragondolt ételekre. Ez is pont ilyen. Minden van benne, ami finom, ízletes, és alapjaiban egyszerű alapanyagokból áll. Ez az egyszerűség a kulcsszó. Mert minél egyszerűbb egy étel, annál finomabb. Ez tapasztalat. Szóval tessék kipróbálni, mert 1. baromi egyszerű (már megint), és 2. gyorsan kész van (már megint), végül 3. isteni finom még annak is, aki megrögzött fundamentalista, unortodox húsevő.
Hozzávalók 4 főre
- krumpli – 50 dkg
- póréhagyma – 1 kis szál
- paprika – 1 db
- paradicsom – 2 db
- bazsalikom – kis csomag
- padlizsán – 1 db
- olaj
- zsemlemorzsa - helyettesíthető egy kis kukorica darával
- tojás – 4 db
Elkészítése:
Előfőzzük a krumplit szeletelve (ujjnyi vastagra várva), majd egy kiolajozott, zsemlemorzsával megszórt jénaiba tesszük. Rászórjuk a felszeletelt póréhagymát, paprikát, paradicsomot, fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal. Majd erre egy sor padlizsán szelet jön. Megöntözzük egy kevés olajjal Megszórjuk zsemlemorzsával és betesszük a sütőbe. Mielőtt elkészülne, kis mélyedéseket alakítunk a tetején, majd beleütünk 4 tojást és visszatoljuk a sütőbe, amíg megsülnek.
ÉS ENNYI!!! :)