Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Rakott krumpli másképp

vega,laktóz- és gluténmentes, valamint cukormentes recept

2015. április 25. - Heni süt neked

Arról már írtam, hogy ilyenkor, amikor száz ágra süt a nap, csicseregnek a madarak, minden fa rügyezik, a virágok kinyílnak és a piacon (és a boltokban is) egyre több friss zöldség van, egyszerűen vágyom a hús nélküli, könnyített verziójú, újragondolt ételekre. Ez is pont ilyen. Minden van benne, ami finom, ízletes, és alapjaiban egyszerű alapanyagokból áll. Ez az egyszerűség a kulcsszó. Mert minél egyszerűbb egy étel, annál finomabb. Ez tapasztalat. Szóval tessék kipróbálni, mert 1. baromi egyszerű (már megint), és 2. gyorsan kész van (már megint), végül 3. isteni finom még annak is, aki megrögzött fundamentalista, unortodox húsevő.

rakott_krumpli_maskepp2.jpg

Hozzávalók 4 főre

  • krumpli – 50 dkg
  • póréhagyma – 1 kis szál
  • paprika – 1 db
  • paradicsom – 2 db
  • bazsalikom – kis csomag
  • padlizsán – 1 db
  • olaj
  • zsemlemorzsa - helyettesíthető egy kis kukorica darával
  • tojás – 4 db

rakott_krumpli_maskepp.jpg

Elkészítése:

Előfőzzük a krumplit szeletelve (ujjnyi vastagra várva), majd egy kiolajozott, zsemlemorzsával megszórt jénaiba tesszük. Rászórjuk a felszeletelt póréhagymát, paprikát, paradicsomot, fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal. Majd erre egy sor padlizsán szelet jön. Megöntözzük egy kevés olajjal Megszórjuk zsemlemorzsával és betesszük a sütőbe. Mielőtt elkészülne, kis mélyedéseket alakítunk a tetején, majd beleütünk 4 tojást és visszatoljuk a sütőbe, amíg megsülnek.

ÉS ENNYI!!! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr997399006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ekat 2015.04.26. 13:30:59

Mi a pláne abban, hogy egy rakottkrumpli laktóz-, glutén-, és cukormentes? Eleve az. :)

Heni süt neked · https://www.facebook.com/henisutneked/ 2015.04.26. 13:33:33

a felvetés elvileg jogos. gyakorlatilag azonban nem, mert ez a megjelölés azoknak segítség, akik ilyen típusú recepteket keresnek, ahogy ez az alcím is jelzi. de köszönöm az észrevételt. :)

Heni süt neked · https://www.facebook.com/henisutneked/ 2015.04.26. 13:35:24

btw: a rakott krumpli nem laktóz- és gluténmentes alapból, hiszen tejföl és zsemlemorzsa is van benne...

Silbermann 2015.04.26. 14:52:41

Nagyon sokszor készítettem már rakottkrumplit, de zsemlemorzsa soha nem volt az alapanyagok között. A tejföl (mint laktóztartalmú ) jogos.
süti beállítások módosítása