Az rendben is van, hogy az ember összedob egy gyors ratatouille-t. Nem flancból, bár miért is ne lehetne, csak ismételt praktikus megoldásból kifolyólag. Nem csak paradicsomom és paprikám volt itthon, de akadt cukkini és padlizsán is. Ebből egyenes következett a megoldás. Ez nem nagy kunszt. De az,hogy megetessem másnap is ezt az ételt a kedvesemmel, az már inkább. Ugyanazt kétszer???? Csak nem gondolom??? Hát nem fogott ki rajtam! Varázsoltam egy krumplis tésztát. Csavarral persze. Olyannyira jól sikerült, hogy bár azt észrevette, hogy nem burgonyából készült, de hogy a tegnapi francia lecsót nyomtam össze krumplinyomóval, és pirítottam alá egy kis plusz hagymát és erre dobtam a kockatésztát, erre nem gondolt. Viszont ízlett neki. Nekem is :) Tessék kipróbálni, mert egészségesebb, könnyebb, nyáriasabb és ízletesebb is, mint a klasszikus verzió.
Hozzávalók a ratatouille-hoz:
- 2 db tv paprika
- 2 db paradicsom
- 2 nagy fej hagyma
- 1 cukkini
- 1 padlizsán
- pirospaprika, só, bors, olaj
"krumplis tésztához":
- nagy kockatészta
- a megmaradt ratatouille leszűrve
- olaj
- 1 nagy fej hagyma
Elkészítése:
a francia lecsóhoz megdinszteljük a felkockázott hagymát,majd rádobjuk a szintén kockára vágott paprikát (mindent kockára vágunk, közepes nagyságúra), majd bele a paradicsom, a cukkini és a padlizsán. Hagyjuk összerottyanni, fűszerezzük. Bár tudom, hogy szentségtörés,de én tettem egy kis fetasajtot a tetejére. Ennyi.
A tésztához a maradék ratatouille-t leszűrjük, hogy ne legyen leveses, majd egy krumplinyomóval összetörjük. A dinsztelt hagymára dobjuk és ebbe keverjük a tésztát. Kis pirospaprika és bors esetleg só biztos kívánkozik még rá. Így lesz egy ételből kettő úgy, hogy szinte észre sem vesszük az alapanyag azonosságot :)
Jó étvágyat!