Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Házi pálcikás jégkrém a hűsölés jegyében...

2015. június 04. - Heni süt neked

Meleg van. Nagyon. Ne csodálkozzunk, hiszen nyár van. Igaz, hogy hivatalosan még nem, de sosem a naptárhoz igazodik az időjárásunk. Ebben a hirtelen ránk szakadt 30 fokban igazán jól esik egy kis jeges, kényeztető hűsölés nekünk és a gyerkőcöknek egyaránt. Mutatok most egy nagyon egyszerű, gyors, egészséges és nagyon finom jégkrém tippet, amit aztán bármilyen ízzel, gyümölccsel el lehet készíteni. Ne gondold, hogy bonyolult, pofonegyszerű. Szinte már mindenhol lehet kapni műanyag vagy szilikon pálcikás jégkrém formákat (nagyobb szupermarketek, svéd bútor áruház). Azonban ha nincs, vagy erre nem akarsz költeni, akkor simán meg tudod oldani joghurtos pohárkákkal (én is ezt tettem), fa pálcikát pedig lehet venni ( nagyobb szupermarketben, meglepő módon az írószer-részlegen – a hurkapálcikák mellett keresd). 

Az ízesítésnél nyugodtan használjunk fűszernövényeket: mentát,bazsalikomot, de a reszelt gyömbért is szívből ajánlom. 

palcikas_jegkrem4.JPG

palcikas_jegkrem5.JPG

palcikas_jegkrem1.jpg

Hozzávalók:

Joghurtos, gyümölcsös

  • natúr joghurt - lm diétában lm joghurt
  • bármilyen gyümölcs (de leginkább bogyós)
  • banán és/vagy méz az édesítéshez

Elkészítése:  egy mixerben keverjük össze az alapanyagokat, öntsük a pohárkák 3/4-ig (fagyasztáskor a térfogata növekszik), fedjük le egy darab fóliával, majd állítsuk bele a pálcikát és irány a fagyasztó!

Banános, vaníliás

  • banán
  • tejszín-tej keveréke - lm diétában lm tejszín és tej
  • vanília koncentrátum
  • méz

Az eljárás ugyanaz.

Gyümölcsdarabos

  • eper, kiwi, áfonya, málna
  • méz
  • menta vagy bazsalikom

Az epret összemixeljük, de hagyjunk kis darabokat benne.Ha nem elég édes, tehetünk bele egy csepp mézet. A pohárkákba helyezzünk kiwi szeleteket, áfonya szemeket, málna darabokat. Öntsük fel az epervelővel. A metódus többi része ugyan az, mint az előzőekben.

Gyümölcsléből

  • frissen facsart narancs juice/ eperlé/ egres/ málnalé: vagy-vagy alapon, de a merészebbek variálhatnak is :)
  • méz (igény szerint)
  • gyömbér

Használhatunk gyümölcscentrifugát, de sima bitmixert is. A metódus ugyan az, mint a korábbiakban.

A variációknak csak ízlésünk szabhat határt. Tessék kipróbálni, érdemes!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr877517342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása