Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Nyári káposzta, bajor sült kolbászkákkal

2015. június 09. - Heni süt neked

Na, eljött az enyhet adó eső. Lehet beosonni a konyhába, hogy ismét valami finomat kreáljunk, de azért gyorsan! Csábítóan mosolyog mostanság a zöldségesnél a friss, ropogós, nyári, harsány zöld fejes káposzta. Ez ugyan nem jó káposztás cvekedlinek, de egy harsogóan ress sült zöldséget simán tető alá hozhatunk belőle. Nevezhetjük salátának, amit melegen és hidegen egyaránt tálalhatunk, de akár egy laza egytálételnek is nevezhetjük. A lényeg,hogy ne csak az elfogyasztást, de az elkészítést is jókedvűen és jóízűen végezzük!

kaposzta_bajor_kolbasszal.JPG

Hozzávalók:

  • 2 szál bajor kolbász
  • egy kis fej káposzta
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 ek. dijoni mustár
  • só,bors, kevés cukor
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 ek. fehérborecet 

Elkészítése:

A serpenyőben felhevített olajban süssük meg a kb, 3 cm nagyságra felkarikázott kolbászokat. Az egész nem tart tovább 3-4 percnél. Vegyük ki a megsült kolbászkarikákat, majd a visszamaradt zsiradékba beletesszük a nagyobb darabokra vágott káposztát és hagymát, majd a felaprított fokhagymát is. Átpirítjuk az egészet majd 10 alatt. Ekkor összekeverjük a mustárral és az ecettel, majd legvégül visszatesszük a kolbászdarabokat is. Összesütjük egy perc alatt és kész is vagyunk! Előkészítéssel együtt kevesebb, mint félóra alatt elkészül. Ha valaki úgy szereti, krumplipürét is kínálhat hozzá. Én ezt most elhagytam. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr707530596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása