Nagy tisztelője vagyok Főzelékes Ferinek és semmiképp nem törnék a babérjaira, de olykor engem is megszáll az ihlet... :) Van hogy sikerül, van hogy nem. Ez most nagyon jó lett. De tényleg.
Egyszerű zöldbabfőzelék, merthogy szezonja van és mert szeretjük is, de persze megbolondítva kissé. Nem is annyira kicsit... Olyan ízek barátkoztak össze a fazékban, mint a kínai ötfűszer keverék, a kurkuma és a koriander. Na, meg pár csepp zöld citromlé. Az eredmény nem csak barátság lett, hanem országos nagy cimbiség, testvériség és miegymás.
Hozzávalók:
- 0,5 kg zöldbab
- 1 kk kurkuma
- 1kk ötfűszer keverék
- 1 cs. koriander
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 l alaplé (vagy víz)
- pár csepp limelé
- kevés olaj
- só, bors
Elkészítése:
A kevés olajon megpirítom a fűszereket, rádobom a megtisztított és feldarabolt zöldbabot, sózom, majd felöntöm az alaplével. Amikor már megpuhul a bab (ne főzzük túl, maradjon kissé ress), a keményítővel besűrítjük a főzeléket. Ekkor beleszórom a felaprított koriandert, belecsepegtetek pár csepp lime levet, egyet ronttyan, és már kész is a különleges zamatú, friss zöldbabfőzelékünk. Jó étvágyat!