Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Zöldbabfőzelék ötfűszer keverékkel és korianderrel

2015. június 27. - Heni süt neked

Nagy tisztelője vagyok Főzelékes Ferinek és semmiképp nem törnék a babérjaira, de olykor engem is megszáll az ihlet... :) Van hogy sikerül, van hogy nem. Ez most nagyon jó lett. De tényleg.

Egyszerű zöldbabfőzelék, merthogy szezonja van és mert szeretjük is, de persze megbolondítva kissé. Nem is annyira kicsit... Olyan ízek barátkoztak össze a fazékban, mint a kínai ötfűszer keverék, a kurkuma és a koriander. Na, meg pár csepp zöld citromlé. Az eredmény nem csak barátság lett, hanem országos nagy cimbiség, testvériség és miegymás.

otfuszeres_zoldbab_fozelek_korianderrel.JPG

Hozzávalók:

  • 0,5 kg zöldbab
  • 1 kk kurkuma
  • 1kk ötfűszer keverék
  • 1 cs. koriander
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 l alaplé (vagy víz)
  • pár csepp limelé
  • kevés olaj
  • só, bors

Elkészítése:

A kevés olajon megpirítom a fűszereket, rádobom a megtisztított és feldarabolt zöldbabot, sózom, majd felöntöm az alaplével. Amikor már megpuhul a bab (ne főzzük túl, maradjon kissé ress), a keményítővel besűrítjük a főzeléket. Ekkor beleszórom a felaprított koriandert, belecsepegtetek pár csepp lime levet, egyet ronttyan, és már kész is a különleges zamatú, friss zöldbabfőzelékünk. Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr657578854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása