Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Sörös marharagu répával, krumplival

2015. augusztus 09. - Heni süt neked

Egy igazi slowfood, ami gyorsan elkészíthető? IGEN! A titok nyitja a jól bevált kukta. Hiszen ebben a kánikulában is lehet úgy főzni, hogy nem fűt még a gőz is. Minden íz, illat és MELEG bent marad az edényben, ami ráadásul jóval lerövidíti a főzési időt. Mint például most ennél a zseniálisan finom marharagunál, aminél ízesebb egytálételt nehéz elképzelni ennyi alapanyagból és ilyen pikk-pakk. Na és a SÖR! Hát nyár van, vagy mi a szösz. Érezzük is minden előnyét és hátrányát, de azt nem kérdőjelezhetjük meg egy percig sem, hogy sör nélkül a nyár értelmét veszti. Ezt az ételt csak és kizárólag jéghideg, izzadó (amikor a pára kicsapódik a korsón és gyöngyözve gördül végig a párás üvegfelületen) korsónyi sörrel ajánlott tálalni, mintegy nélkülözhetetlen kiegészítőt.

soros_marharagu.jpg

hideg_sor.jpg

Hozzávalók:

  • 0,5 kg marhalapocka
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db szárzeller (vagy a gumós zeller zöldjének szára)
  • 4 db közepes burgonya
  • 0,5 l sör
  • 1 ek. mustár
  • 1 ek. barna cukor
  • 1 ek. sűrített paradicsom
  • só, egész bors, babérlevél, chili paprika
  • 0,5 l víz
  • zsiradék

Elkészítése:

Az alapanyagokat felkockázom nagyobb darabokra, és a zsiradékra dobom a kuktába. Felöntöm a sörrel és a vízzel, fűszerezem a paradicsompürével, mustárral, barna cukorral, sóval, egész borssal, chilivel, babérlevéllel. Lezárom a kuktát és egy órán át hagyom főni. Amikor elkezd sípolgatni, leveszem a nagy lángról takarékra. Ez idő alatt a levét elforrja, a hús és a zöldségek omlósan puhák lesznek, és az aromák, ízek is tökéletesen összeérnek. Semmi dolgunk vele a főzés idején,összeállítani is kb. 10 perc, szóval a ráfordított idő és energia aránytalanul kevés az eredményhez képest. Mert hogy a végeredmény csodás, mennyei, isteni... Főleg, ha egy korsó hideg sörrel tálaljuk :)

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr77693344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása