Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Egy rizibizi megdicsőülése

2015. október 22. - Heni süt neked

A minap a hentesem megsúgta, hogy vidéken van egy tanyája, ahol nem csak mézet készít, hanem már vannak sertései is, amit hivatalosan engedélyezett helyen tud feldolgozni. Kvázi igazi tanyasi disznóságai lesznek. Sőt! Már vannak, mutatta is az első árúját, a kolozsvári szalonnáját. Csupa húsos rész, igazi házi füstölés, és mennyei ízek. Mert persze kaptam kóstolót. És akkor jutott eszembe ez az étel, mint gombhoz a kabát jött az ötlet: rizibizi kurkumával és kolozsvári szalonnával. 

rizibizi1.jpg

Hozzávalók:

  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre alaplé vagy víz
  • 20 dkg mélyhűtött, zsenge zöldborsó
  • 15 dkg húsos kolozsvári szalonna
  • 1 tk kurkuma
  • pár csepp olaj
  • só, bors
  • piri-piri (opcionális) a piri-piriről itt olvashatsz

Elkészítése:

Egy serpenyőben pár csepp olajat hevítek, majd beleöntöm a rizst. Átpirítom fehéredésig, majd fűszerezem és felöntöm kétszeres mennyiségű alaplével (vagy vízzel). Beleszóróm a zöldborsót, majd keverek rajta egyet. Legvégül a felkockázott szalonnát teszem a rizshez. Lefedve, forrástól számított 10 percig a legalacsonyabb lángon főzőm. Nem keverem! Lezárom alatta a gázt, hagyom lefedve. Tálaláskor egy kevés piri-pirit vágok a tetejére!

Gyors, egyszerű és különleges. Higgyenek nekem, nagyon finom :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr38009025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2015.10.23. 13:50:44

Risibisi egy tradicionális monarchiabeli étel
Sajtot lehet ra reszelni, a többi porhintes
www.chefkoch.de/rs/s0/risi+bisi/Rezepte.html
de.m.wikipedia.org/wiki/Risotto

Heni süt neked · https://www.facebook.com/henisutneked/ 2015.10.23. 13:53:15

@lüke: kinek, mi. és kinek hogy tetszik... szabadság van a főzésben is. és kreativitás :)
btw: ugye azt azért nem kell magyaráznom, h a rozottóhoz semmi köze?
süti beállítások módosítása