Amikor az ember meg van fázva, semmihez sincs ereje, se kedve, de mégis össze kell ütni valami ebédet (vagy vacsorát), akkor tényleg egy rapid megoldásra van szükség. Olyanra, amihez lehetőleg ne kelljen kimozdulni a lakásból, hamar elkészül, és mi a sprintelőket megszégyenítő gyorsasággal fekhetünk vissza az ágyba, kúrálni magunkat. Na, kérem szépen ez pont ilyen. Amit felleltem a hűtőben, spájzban, azt használtam. Egy póré, padlizsán, egy kis szárított paradicsom, spagetti, fűszerek. És kész. 10 perc és máris indulhatunk gőzölgő hársfavirág teánkkal az ágyikóba.
Hozzávalók 2 főre:
- 1 db padlizsán (bármi mással is kiváltható)
- 1 db póréhagyma
- 25 dkg spagetti (gm, ha arra van szükség)
- pár db szárított paradicsom (elhagyható)
- 1 db sűrített paradicsom konzerv
- olívaolaj (sima is jó)
- rozmaring, oregano, só, bors
Elkészítése:
A póréhagymát jól megmossuk, hogy ne maradjon benne egy kis föld sem, majd hosszában félbe, és újból félbevágjuk. Így kockázzuk fel és tesszük a jól felmelegített olajba. Ez jó nagy mennyiség lesz, de ne aggódjunk, ez fogja megadni a ragú sűrűségét. Erre dobjuk a szintén kockákra vágott padlizsánt (nem kell meghámozni), valamint a sűrített paradicsomot illetve a szárítottat is. Összekeverjük, fűszerezzük, majd felöntjük annyi zöldségalaplével (vagy vízzel), hogy épp csak ellepje. Nagy lángon, fedő nélkül addig főzzük, amíg egy jó állagú, sűrű zöldségragút kapunk. Ez kb. 15 perc. Amíg ezt készítettük, addig pont ki is főtt a spagettink, így már tálalhatjuk is. Ha szeretik, szórják meg egy kis sajttal a tetejét. Én most nem tettem, elég volt ez az ízkombináció.
Jó étvágyat!