Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Kedvenc téli salátám

kicsit kesernyés, kicsit édes és a mienk

2015. november 26. - Heni süt neked

Mert ugye mindenkinek vannak kedvencei... Leves, sült vagy épp saláta. És persze évszakonként más és más. Ilyenkor, amikor Tél tábornok közeledik már nagyon, előkerülnek a laktatóbb ételek még a salátákban is. Na, ilyen az én ennivaló lencse salim, Finom zöldségek, jófajta lencse, gyümölcs és csodás öntet rá és máris a mennyekben érzed magad, amikor egy finom borral vagy groggal fogyasztod el a kanapé sarkába kucorodva. Az sem baj, ha van kihez odabújni egy fázós este, akivel jó megosztani a vacsoránkat... :)

radikkio_korte_rokfortsajt_granatalma_dio_salata.jpg

Hozzávalók:

  • 1 fej radicchio, avagy vörös cikória
  • 1 db körte (Alexander vagy Vilmos)
  • 1 db gránátalma
  • 1 doboz minőségi lencse konzerv
  • 5 dkg rokfort sajt
  • 1 marék dió
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítése:

A cikóriát leveleire szedjük, megmossuk, megszárítjuk. Majd egy mélyebb tálba tesszük. A lencsét rászórjuk (lé nélkül) a radicchio-ra. A körtét kimagozzuk és felkockázzuk, rászórjuk a salátára. Rámorzsoljuk a sajtot, megszórjuk a durvára vágott dióval, majd a végén kiverjük a gránátalma gyöngyeit egy fakanállal. A gyümölcsből kifacsarjuk a levét, összekeverjük egy kevés olívaolajjal, sóval-borssal. Más nem is kell bele, hiszen annyi finom íz kavarodik már a salátában, hogy a dresszingnek már csak az alap fűszereket kell tartalmazni.  Ennyi az egész. Tartalmas. Finom. Laktató. Egészséges. Mi kell még? Talán egy pohár finom grog a hidegben... :)

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr688117400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása