Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Brokkoli, a csábító gavallér

2016. január 25. - Heni süt neked

Tudja, hogy nem ő a legmenőbb és a legvonzóbb. De azzal is tisztában van, ha jól pakolja magát, el tud csábítani. Csak egy esélyt kell adni neki. Hagyni, hogy elcsábítson. Tipikusan az az eset, amikor nem a külcsínnyel kell törődni, hanem amit nyújtani tud. Mert az aztán mindent megér... Igazi csábító. Körbeudvarol, kényeztet, és a végén mosollyal az orcán, teljesen elégedett leszel. :) Igen, a BROKKOLI pont ilyen. Engedj a csábításnak! Megéri...

És amivel el tud csábítani az egy besamel mártás, krémes kecskesajttal.

brokkoli_besamellel1.jpg

Hozzávalók:

  • 1 fej brokkoli
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek. liszt (rizsliszt is lehet)
  • 0,5 l tej
  • 5 dkg krémes kecskesajt
  • só, bors, szerecsendió

brokkoli_besamellel.jpg

Elkészítése:

Szedjük rózsáira a brokkolit, a torzsáját is aprítsuk fel, csak a legvégét dobjuk ki! Finom íze van annak is, hasznos táplálék, szóval mindent hasznosítsunk egy egész brokkoliból! Tegyük fel sós vízben főni, de vigyázzunk ne főzzük szét, inkább maradjon ress, kicsit ropogós. Így sokkal kellemesebb állaga lesz és egészségesebb is. Ha csak 5-8 percig főzzük, akkor még van esély arra, hogy bennmaradnak azok az anyagok, amik annyira hasznosak a szervezetünknek. Miközben ez fő, addig egy edényben olvasszuk meg a vajat, szórjuk meg a liszttel. Kicsit pirítsuk meg, majd folyamatosan adagolva adjuk hozzá a tejet. Egy habverővel kevergetve teljesen csomómentesen tudjuk elkészíteni a besamelt. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval. Ha kész a brokkoli, akkor adjuk hozzá a mártáshoz, majd a krémes kecskesajtot is tegyük bele. Vegyük le a tűzről. Keverjük össze az egészet.

Tálaláskor pár csepp olívaolajjal öntsük nyakon, és díszítsük vmi színessel. Ez feldobja. Ez esetben egy csík kaliforniai paprikát kockáztam fel és szórtam rá. Aki amúgy nem kedveli a brokkolit, próbálja ki így, kellemesen fog csalódni! :)

Ennyi. Nagyjából 15 perc alatt elkészül. Egyszerű és nagyszerű. Kezdők is nekiállhatnak. 

Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr598311118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása