Néha már tényleg unalmas a krumpli, rizs, tészta szentháromsága, amit köretként tálalunk ízletes húsok mellé. Néha kiléphetünk a komfortzónánkból és újíthatunk. Na, ilyenkor lép a képbe a saláta. Majonézes, vinegrettes, joghurtos és a többi. Ki ne hagyjam a fagyasztott zöldségeket, párolva.Mindenki nyugodjon le, még ezeken túl is van élet a köretek világában. Ezer más megoldás is létezik, példának okáért a krémes vagy ropogósra sütött puliszka (úriasabb nevén polenta). De nem, most nem ezt mutatom be. Hanem egy egyszerűen, gyorsan elkészíthető töltelék muffint, amit el ne feledjem, fillérekből ki lehet hozni. Íme:
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 vastag szelet szikkadt kenyér (gm kenyér, ha szükséges)
- 2 tojás
- 2 fej gomba
- 1 cs. petrezselyem
- só, bors, szerecsendió
Elkészítése:
A kenyeret aprítógépben durvára összedaráljuk. Ne legyen teljen por, inkább darabos, morzsás. Ebbe keverjük bele a tojást, az apróra vágott gombát (lehet bele más zöldséget is tenni, pl. borsót, kukoricát, kaliforniai paprika kockákat stb.), aprított petruskát, majd fűszerezzük. Keverjük jól össze, majd kiolajozott muffin sütőformába porciózzuk ki egy kanállal a tölteléket. 180-200 fokon süssük a sütőben kb. 25-30 percig és kész is a mennyei kísérőnk egy finom szaftos vagy sült húshoz. Tényleg kihagyhatatlan.
Jó étvágyat :)