Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

A téli minestrone esete a levesfüggővel...

2016. február 05. - Heni süt neked

 Hogy mitől téli? Hát a tartalmasabb összetevők miatt. Értékéhez, ízéhez persze ez csak hozzáad az általunk ismert minestronéhoz. Ez amolyan egytálétel, amit tipikusan egy szombati napra lehet időzíteni, de ami természetesen a hét bármely napján megállja a helyét egy kiadós ebédként, vagy akár vacsoraként. Elkészítése egyszerű - hisz mi más is lenne -, az alapanyagok könnyen beszerezhetőek, a siker egyértelmű. Garantáltan függőséget okoz :)  

teli_minestrone1.jpg

Hozzávalók:

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél fej zellergumó
  • 3 répa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors, friss bazsalikom
  • 1 fej kelkáposzta sötétzöld levelei, 4-5 nagyobb levél
  • 1 jobb minőségű fehérbab konzerv
  • 1 kockázott paradicsom konzerv
  • 1-2 marék apró tészta (ez most ditalini, de bármi lehet) - gm diétában ki is hagyható vagy gm verzióval helyettesíthető
  • parmezán (de más is megfelel, csak kemény sajt legyen)

Elkészítése:

Egy fazékban felmelegítjük az olajat, majd hozzáadjuk a apróra kockázott hagymát. Sózzuk, borsózzuk. Adjuk hozzá a felkockázott zellert és a répákat, legvégén a rusztikus (nem szabályosra), nagyobb csíkokra vágott kel leveleket, majd jól  pirítsuk az egészet össze. Ekkor tegyük bele a babot, a paradicsomot (ez utóbbit a levével együtt) és a fokhagymát. Öntsük fel egy liter vízzel, forraljuk fel, majd vegyük alacsonyabbra a lángot. Csak gyöngyözzön a leves. Kb. 15 percig főjenek a zöldségek puhára. Ekkor tegyük bele a tésztát, amivel további 5-10 percet főzzük. 

Tálaláskor reszelt sajttal és friss bazsalikommal szórjuk meg a tetejét. Egy igazán finom és kiadós egytál ételt kapunk, ami tökéletesen megfelel egy sietős szombat ebédjének. Mert hát ugye inkább a szabadban vagyunk kint ilyenkor, mintsem a konyhában töltsük az időt. Gyors, egyszerű,ajánlott!

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr758362426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása