Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Malackaraj almás zöldségágyon

2016. február 23. - Heni süt neked

Ez az étel azon túl, hogy pikk-pakk előkészíthető, majd a sütőben sütve magára lehet hagyni, ráadásul egészséges, finom és nagyon kellemes, különleges ízharmónia az ízlelőbimbóinknak. Semmi extra, semmi fakszni. Mégis valami más. Ez egy alap recept, amit meg lehet bolondítani, fehérborral, sherry-vel, almalével és persze idény szerinti zöldségekkel, gyümölcsökkel. Nyáron meggyel, szilvával, egressel tudom elképzelni. Most azonban így ajánlom! Jó szívvel :)

malackaraj_zoldseggel.jpg

Hozzávalók:

  • 1 kg bőrös malackaraj
  • 2-3 szál zellerszár
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3 db alma
  • só, bors, füstös fűszerpaprika, chili pehely
  • 1 ek zsiradék

 

malackaraj_zoldseggel1.jpg

Elkészítése:

Előmelegítem a sütőt 200 fokra. A karajt jól besózom, borsozom (az irdalások között is), majd körbepirítom a gázon. Egy tepsibe kevés zsiradékot teszek, majd beleszórom a felvágott zöldségeket.A répát vastag karikákra, a hagymákat negyedekbe, a zellert nagyobb darabokra, az almát kimagozva, negyedelve, plusz a fokhagymákat. Szórjuk meg kevés füstös fűszerpaprikával, különlegesen finom zamatot kölcsönös majd a zöldségnek.Ezzel megágyaztam a húsnak, amit szépen ráhelyezek. Megszórom egy kevés chili pehellyel. Alá öntök 4 dl vizet és beteszem a sütőbe. 200 fokon sütöm 30 percig, majd lejjebb veszem 180 fokra, lefedem a karajt egy alufóliával és tovább sütöm még 1 órát. Ez időre megpuhul minden, a levét elpárologtatta. Most vegyük le az alufóliát és 220 fokon süssük további 30 percig (kb.), hogy a bőrös része jó ropogós legyen. Az utolsó 5 percre rákapcsolhatjuk a grill programot is, ha úgy látjuk, hogy szükséges. Ezzel elkészült a mennyei sültünk, amihez olyan zamatok párosulnak, amik harmonikus ízekkel egészítik a malackarajunkat. Köret ehhez már nem is szükséges, de ha mégis, akkor bulgurt vagy barna rizst ajánlanék hozzá. 

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr318413190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása