Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Fűszeres vörösrizs reszelt sárgarépával

2016. március 20. - Heni süt neked

Az egy dolog, hogy mennyire finom ez a könnyű, húsmentes egytálétel, de hogy milyen egészséges.... hmmm...  NAGYON!!! :) 

Mondjuk nem ezért főztem, hanem azért mert könnyű, ízes, egyszerű és kimondottan kímélő étel így tavasszal, húsvét környékén.De nem árt tudni a vörösrizsről, hogy a fehér rizst vörös színű élesztőgombákkal kezelik, ennek köszönheti színét. Rövid szemű, enyhén diós ízű. Gluténmentés, alacsony a glikémiás indexe, így cukorbetegeknek is ajánlott, koleszterincsökkentő hatása van.

voros_rizs_sargarepaval_fuszerekkel.jpg

Hozzávalók:

  • 1 bögre vörösrizs
  • 2 és 1/2 bögre víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • pár szecsuáni bors (de a sima is megteszi)
  • 2 ek olívaolaj
  • pár csepp citromlé
  • friss rozmaring és kakukkfű

voros_rizs.jpg

Elkészítése:

A vörösrizst megmossuk és beleöntjük egy edénybe. Hozzáadjuk a 2 és fél bögre vizet. Beledobjuk a nagyobb darabokra felvágott hagymát, a lereszelt sárgarépát, a zöldfűszereket, valamint a sót és szecsuáni borsot (vagy simát).10 percet nagyobb lángon főzzük fedő nélkül, majd 10 percet kislángon, végül újabb 10 percre pihentetjük az elzárt gázon fedő alatt.

Tálalás előtt összekeverjük az olívaolajjal. Citrommal kínáljuk, pár csepp elég is a rizshalomra.

voros_rizs_sargarepaval_fuszerekkel1.jpg

 

Jó étvágyat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr788498858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása