A cím azt akarja sugallni, hogy ennek a süteménynek az elkészítésével 20 perc alatt a mennyországban érezhetjük magunkat. Lehet ez egy kedveskedő reggeli a családnak, egy gyors vendégváró, vagy akár csak egy magunk kényeztetésére készített finomság. Ropogós leveles tészta, krémes, édes puhaság és friss, savanykás gyümölcsök. Hidd el, ennyi elég ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Jól indul a nap, a hét, minden, ha megsütjük ezt a csodás ínyencséget.
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone (szoba hőmérsékletű) (lm diétában: lm sajtkrém /Arla márkájú/ vagy lm túró + 2 ek lm tejföl keveréke)
- 2 ek cukor (vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítő)
- 1 kisebb citrom leve és héja reszelve
- 1 tk vanília kivonat vagy vaníliás cukor
- 1 csomag leveles tészta (gm diétában: Shar)
- 1 doboz áfonya, málna vagy bármilyen szezonális gyümölcs
- 1 tojás
- porcukor (opcionális)
Elkészítése:
Melegítsük előre a sütőt 200 fokra. Egy keverőtálba tegyük a mascarponét, cukrot, citromlevet és héjat,valamint a vaníliát. Keverjük össze addig, amíg kellemes habos állagú nem lesz. Terítsük ki a leveles tésztát egy enyhén belisztezett (rizsliszt is tökéletes) nyújtó felületre. Fogjunk poharat és vágjunk vele annyi kerek tésztaformát, amennyit ki tudunk hozni a lapokból. Tegyünk egy sütőpapírt a tepsibe, és helyezzük rá a tészta korongokat, és egy kisebb poharat tegyünk rá és finoman (NE vágjuk) karcoljuk körbe. Egy villával szurkáljuk meg a tészta közepét (hogy ne emelkedjen meg), majd egy adagot a krémből tegyünk rá a belső körön belül. Tegyük rá a gyümölcsöket lazán, vagy szépen formát alkotva. A tészta külső szegélyét kenjük le a felvert tojással. Tegyük be a sütőbe kb. 15-20 percre (sütőtől függően), és akkor vegyük ki, ha már szép aranybarna a tészta. Hagyjuk pihenni 5 percet, majd ha akarjuk szórjuk meg kevés porcukorral.
Leírni talán több időbe telt, mint elkészíteni, mert valójában az egész csak 5 perc. Tehát sütéssel együtt 20 perc és máris a mennyországba repít ez ropogós, krémes, üde tünemény.
Jó étvágyat hozzá!