Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Barackos morzsasüti, a nyári álom édesség

2016. július 16. - Heni süt neked

 Az igazi őszibarackos cobbler - merthogy ez az eredeti neve -, igazán egyszerű és álomszerűen finom. A recept alapján gyorsan elkészíthető ez a süti. Ízében a nyári édes barack dominál, fűszeres, édes szirupban, tetején omlós, édes morzsával, ami felszívja az összes isteni töltelék levet. Egy igazi nyári klasszikus és tökéletes édesség. Egy üde, könnyed sütemény, hiszen a citromlé kiegyensúlyozza a barack és a cukor édességét. Gyors, egyszerű, mennyei. És ha tálaláskor a tetejére még egy gombóc vanília jégkrémet is teszünk, akkor már nem lehet tovább fokozni az ízélményt :)

 

barckos_morzsasuti1.jpg

Hozzávalók:
a töltelékhez:
  • 8 db őszibarack
  • 4 ek barna cukor
  • 1 ek citromlé
  • 2 ek keményítő
  • 1/2 ek fahéj
  • egy nagyobb csipet őrölt szerecsendió
  • 1 rúd vanília kikapart magjai
a tetejére:
  • 20 dkg liszt (gm diétában Shar lisztkeverék)
  • 3 ek (barna) cukor
  • 1 ek sütöpor
  • nagy csipet só
  • 15 dkg vaj
  • 1 dl forróvíz 
Ajánlott még:
  • vanília jégkrém
  • fahéj és (barna) cukor a tetejére

barackos_morzsasuti2.jpg

Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Hámozzuk meg a barackokat, magozzuk ki, és szeleteljük fel a húsát. Tegyük egy nagyobb keverőtálba, szórjuk meg a cukorral ( a barna cukornak az az előnye, hogy már van egy karamelles íze, ezért érdemes sütéskor ezt használni, más egészséges hatása szerintem nincs), fahéjjal, keményítővel, citromlével, szerecsendióval és a vanília kikapart belsejével. Keverjük össze az őszibarack darabokkal, addig, amíg bevonja az összes száraz anyag. Öntsük az egészet egy hőálló tálba (magasabb falú piteforma, jénai, tepsi) és süssük 10 percig, majd vegyük ki a sütőből. Egy másik tálban  keverjük össze a lisztet, cukrot, sütőport és sót. A hideg vajat kockázzuk fel és keverjük a lisztes cucchoz. Morzsás állagot kell elérnünk, így legjobb, ha a kezeinkkel morzsolgatjuk szét a vajat a lisztkeverékben. A legvégén adjuk hozzá a forróvizet, és keverjük össze, elég csak egyszer, ne dolgozzuk ki!
Szórjuk az egészet az elősütött barack tetejére, ügyelve, hogy mindenhol befedje. A tetejét szórjuk meg a cukorral és a fahéjjal tetszés szerint. Nagyon finom lesz, amikor rákaramellizálódik a tésztára a cukor. Tegyük vissza a sütőbe és süssük további 35 percig vagy addig, amíg szép aranybarna nem lesz a tészta. Tálaláskor egy gombóc (vanília) jégkrémmel dobjuk fel! Melegen kínáljuk. 
barackos_morzsasuti.jpg
Jó étvágyat hozzá! 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr908879650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása