Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Diós brownie az egyszerűség és finomság jegyében

2017. január 10. - Heni süt neked

Ebben a farkasordító hidegben szükségünk van kényeztető finomságokra. Ugyanakkor a csudának van kedve sokat molyolni a konyhában. Így megint egy egyszerű és nagyon finom édességet ajánlok, amit hamar össze lehet állítani, majd utána csak élvezni kell a sütő melegét és a süti mennyei zamatát. Tessék kipróbálni mert megéri. Bármilyen alkalomra megfelel, de csak úgy mezeien az élvezet kedvéért is érdemes elkészíteni.

brownie_tojasfeherje_habbal1.jpeg

Hozzávalók:

  • 3 tojás 
  • 20 dkg cukor - vagy ennek megfelelő eritrit
  • 15 dkg liszt - gm pl. Shar lisztkeverék
  • 4 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 15 dkg vaj - vagy margarin
  • 1 maroknyi dió

 

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Egy tálban keverjük össze az egyik egész tojást és a másik 2 tojás sárgáját. Adjuk hozzá a 15 dkg cukrot és keverjük addig, amíg levegős, könnyű és majdnem fehér lesz. Ezután jön bele a liszt, a kakaó, a csipet só és a sütőpor. Alaposan keverjük össze az alapanyagokat. Öntsük hozzá a felolvasztott vajat, majd végül a durvára aprított diót. Ha ezzel elkészültünk, akkor verjük kemény habbá a 2 tojás fehérjét, miközben óvatosan adagoljuk hozzá a maradék 5 dkg cukrot. 

Mindezek után egy kivajazott formába (tepsi, torta, bármi) öntsük a brownie tésztáját, majd a kemény tojáshabot egy spatula segítségével kenjük szét rajta. Kis csúcsokat húzhatunk a habba., ami sütéskor szépen megpirul majd. 

Toljuk be a sütőbe és 45 percig süssük. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd kockára szeletelve tálaljuk. Kész is van.

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr8912109629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terézágyú 2017.01.11. 13:01:14

Én is megkóstolnám ezt a brovniét.
süti beállítások módosítása