Szóval az úgy volt, hogy már nagyon kívántunk valami indiait. Körbenéztem otthon, és találtam a fagyasztóban egy szép, nagy csirkemellet. Szerencsére elég jól fel van szerelve fűszerekkel a konyhám, így találtam tandoori fűszerkrémet. Mindenki nyugodjon le, manapság már nagyobb szupermarketekben is lehet kapni különböző indiai fűszerkeverékeket, pasztákat. :)
A fűszerpaszta frissessége, a fűszerek változatossága teljesen elvarázsol. Az pedig, hogy hamar elkészül, és egyszerűen összeállítható, még inkább csábítóvá teszi ezt a receptet!
Ha gyerek is van a családban, akkor kevesebb fűszerrel készítsük és az erős, csípős fűszerekkel nagyon csínján csak!
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemell
- 2 ek tandoori fűszerpaszta
- 4 dl sűrű joghurt - lm diétában lm joghurt
- 1 cs. koriander vagy petrezselyem
- citrom
- 2 db pita - gm diétában bármilyen pékárú, esetleg rizs
- 5 dkg vaj - lm diétában margarin
Elkészítése:
Bekevertem a fűszerkrémet a joghurttal és ebben pácoltam min. 1 órát a húst. Nem muszáj, de jót tesz a csirkének, szaftosabb lesz és még könnyebben átsül. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat (egy kevés olajat is adjunk hozzá, így nem fog megégni) és beletesszük a csirkemell darabokat a pácos szafttal együtt. Szépen összepirítjuk addig, amíg a hús pörk anyagot nem kap és meg nem puhul. Találáskor meglocsolom egy kevés frissen facsart citromlével és megszórom a korianderrel. Pitával kínálom, de rizzsel (legjobb a basmati) is kitűnő.
Jó étvágyat!