Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Mediterrán szaftos csirkecombok

2017. június 21. - Heni süt neked

A nyár nekem mindig a friss zöldfűszereket, az olívabogyót, az ízes paradicsomokat, zsenge zöldségeket jelenti. Szóval a mediterrán ízeket és konyhát. Ezért is szeretem annyira ezt a receptet, ami mindezeket magában foglalja, és amiben szinte érzem a napfény ízét is. Szaftos hús, mennyei fűszerezésű szósz, csodás ízharmónia. Nekem ezt jelenti többek között a nyár, a szabadság, a könnyedség. Ha könnyű ebédet/vacsorát szeretnénk, akkor kevert salátával, karfiol "rizzsel" kínáljuk, de ha megengedhetjük magunknak, akkor tésztával tálaljuk. Mindegyikkel isteni!

mediterran_csirke_egytal1.jpg

Hozzávalók: 

  • 6 db csirke felsőcomb
  • só, bors
  • 2 ek olívaolaj
  • 6-8 fokhagyma gerezd
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél sárga kaliforniai paprika
  • fél piros kaliforniai paprika
  • 1 sárgarépa
  • 25 dkg csiperke gomba
  • maroknyi fekete olívabogyó
  • 3-4 szál friss kakukkfű
  • 1 cs. petrezselyem
  • 6-8 levél friss bazsalikom
  • 1 tk szárított oregáno
  • 1,5 dl vörösbor
  • 40 dkg paradicsom
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 1 chilipaprika - opcionális

mediterran_csirke_egytal.jpg

Elkészítése:

Fűszerezzük be a combokat a sóval, borssal, majd egy edényben melegítsük fel az olajat. Tegyük bele a felaprított hagymát, fokhagymát, kicsit pirítsuk meg, de figyeljünk, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert akkor megkeseredik. Ezután jöhetnek a paprikák, a répa és a gombák, felszeletelve. Dobjuk bele a friss zöldfűszereket. Fedjük le az egészet, hogy párolódjanak, puhuljanak össze a zöldségek. Vegyük le a fedőt és tegyük bele a csirkecombokat, pirítsuk meg mindkét oldalukat, amíg aranybarnák nem lesznek (húzzuk szét a zöldségeket, hogy a combok érintkezhessenek az edény aljával). Öntsük fel a borral és forraljuk ki. Most jöhetnek a paradicsomok felkockázva (a koktélparadicsomokat kicsit később, kb. félóra múlva dobjuk bele, félbevágva). Kóstoljuk meg és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk meg ismételten. Tegyük bele a 2-3 darabra vágott chilipaprikát. Fedő alatt főzzük tovább. Amikor megpuhulnak a combok, a szósz jól összefő, a fűszerek kiadják az összes zamatukat, akkor elkészültünk. Még melegében adjuk hozzá az olívabogyókat és a felaprított petrezselymet. Keverjük jól össze!
Pitával, tortillával, friss salátával vagy tésztával kínáljuk! No meg egy pohár finom vörösborral!
Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr9512610607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krutzifix 2017.06.22. 10:48:29

Kissé cacciatore utánérzésem van, de nem baj! :D
süti beállítások módosítása