Hétvégén, amikor az ember kényelmesen nyújtózik az ágyban ráérősen és rájön, hogy egyetlen egy dolog kényszerítheti ki az ágyból és az az éhség, na az egy igazán békés, kegyelmi állapot. Ilyenkor (jó esetben 10-11 fele), egy már nem reggeli, még nem ebéd jellegű, tartalmas étkezésre vágyunk. Van ennek a világban egy kifejezése: brunch (breakfast+lunch szavakból). De tuti magyar szó is van rá: VILLÁSREGGELI!
Ez az étkezés a mennyei kényeztetés maga. Van ilyenkor minden, mi szem-szájnak ingere. Ételben és italban egyaránt. Italban a finom kávé mellett a friss gyümölcslé van jelen általában, de persze a csésze tea is tökéletes. Ételben pedig szintén a bőség a jellemző, tojás, kolbász, lekvár, vaj, zöldség, gyümölcs. Bármi, amit kívánunk és ami otthon megtalálható. A lényeg a kényeztető, lassan, ráérősen elfogyasztandó, bőséges villásreggeli, ami lehetőséget nyújt arra, hogy utána visszabújva az ágyba tovább lustálkodhassunk, amíg újból meg nem éhezünk. :)
Itt egy példa a gyorsan elkészíthető meleg alapra, amit aztán minden mással is ki lehet egészíteni:
Hozzávalók:
- tojás
- gomba
- bacon
- kolbászkák
- koktél paradicsom
- vaj
- só, bors, kakukkfű
Elkészítése:
A vajat melegítsük fel egy serpenyőben. Pirítsuk meg benne gombafejeket, a kolbász és bacon darabokat. Majd helyezzük el úgy a serpenyőben, hogy a tojások kitöltsék az üres helyeket. Ha megsültek, jöhetnek a koktél paradicsomok félbevágva. A legvégén szórjuk meg sóval, borssal és csipetnyi kakukkfűvel.
A villásreggelink alapja kész is... Folyt.köv.