Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Brunch, azaz a VILLÁSREGGELI

2017. augusztus 26. - Heni süt neked

Hétvégén, amikor az ember kényelmesen nyújtózik az ágyban ráérősen és rájön, hogy egyetlen egy dolog kényszerítheti ki az ágyból és az az éhség, na az egy igazán békés, kegyelmi állapot. Ilyenkor (jó esetben 10-11 fele), egy már nem reggeli, még nem ebéd jellegű, tartalmas étkezésre vágyunk. Van ennek a világban egy kifejezése: brunch (breakfast+lunch szavakból). De tuti magyar szó is van rá: VILLÁSREGGELI!

Ez az étkezés a mennyei kényeztetés maga. Van ilyenkor minden, mi szem-szájnak ingere. Ételben és italban egyaránt. Italban a finom kávé mellett a friss gyümölcslé van jelen általában, de persze a csésze tea is tökéletes. Ételben pedig szintén a bőség a jellemző, tojás, kolbász, lekvár, vaj, zöldség, gyümölcs. Bármi, amit kívánunk és ami otthon megtalálható. A lényeg a kényeztető, lassan, ráérősen elfogyasztandó, bőséges villásreggeli, ami lehetőséget nyújt arra, hogy utána visszabújva az ágyba tovább lustálkodhassunk, amíg újból meg nem éhezünk. :)

Itt egy példa a gyorsan elkészíthető meleg alapra, amit aztán minden mással is ki lehet egészíteni: 

brunch.JPG

Hozzávalók:

  • tojás
  • gomba
  • bacon 
  • kolbászkák
  • koktél paradicsom
  • vaj
  • só, bors, kakukkfű

Elkészítése:

A vajat melegítsük fel egy serpenyőben. Pirítsuk meg benne  gombafejeket, a kolbász és bacon darabokat. Majd helyezzük el úgy a serpenyőben, hogy a tojások kitöltsék az üres helyeket. Ha megsültek, jöhetnek a koktél paradicsomok félbevágva. A legvégén szórjuk meg sóval, borssal és csipetnyi kakukkfűvel.

A villásreggelink alapja kész is... Folyt.köv.

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr4212768992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása