Megint csak úgy jártam, hogy a fagyasztóban pakolászva észrevettem, hogy mik meg nem bújnak a sarokban. Most például egy jobb sorsra érdemes fagyasztott tonhalra leltem. Azonnal beugrott, hogy milyen isteni halpogácsa lehetne az a bizonyos jobb sorsa ennek a halnak. Így elővettem, kiolvasztottam, majd elkészítettem ezt a pofonegyszerű, csodás ízű finomságot. Önmagában is megállja a helyét egy főétkezésnél, de kitűnő feltét valami főzelékhez. Például...
A különlegessége, hisz majd minden receptben van valami, az a kukoricadara, a zsemlemorzsa vagy az áztatott zsemle helyett. Igazán jó döntés volt ezt használni. Finom, ízletes halpogácsa készült pár perc alatt. Jó szívvel ajánlom!
Hozzávalók:
- 30 dkg tonhalfilé
- fél fej hagyma
- 2 tojás
- 0,5 - 1 dl tej - lm diétában magtej vagy lm tej
- 6 ek kukoricadara
- 1 ek szárított kapor
- só, bors
- olaj a sütéshez
- citrom
- joghurt - lm diétában lm joghurt
Elkészítése:
A halfilét egy aprítógépbe kockáztam, hozzáadtam a tojásokat, a kukoricadarát, felvágott hagymát, valamint a fűszereket és a tejet. Összemixeltem úgy, hogy ügyeltem rá, ne egy halpép legyen belőle. Hagytam 10-15 percig, hogy a dara beledagadjon a tojások és a tej adta nedvességbe, felszívja azt. Majd pogácsákat formáztam vizes kézzel, és a felhevített olajban kisütöttem.
Ennyi volt az egész. Seperc alatt elkészült, és igazán ízletes lett.
Tálaláskor citrommal és/vagy citromos, fűszeres joghurttal kínálom. A kaporral együtt nagyon jól passzolnak a halhoz.
Jó étvágyat!