Légy bátor! Légy merész! Légy vállalkozószellemű! Megéri.
Szilveszterre kimondottan jó ötlet. Italok mellé, nassoláshoz, chips helyett próbáld ki ezt! Különleges, izgalmas, egyedi, és nem utolsó sorban FINOM!
Egy egyszerűen elkészíthető finomságról van szó. Még pont van rá elég időd :)
Hozzávalók:
- 10 db főtt tojás
- 1 db vöröshagyma
- 1 nagyobb szál jó minőségű főtt kolbász
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 dl borecet
- 1 dl balzsamecet
- 7 dl víz
- 2 ek cukor - vagy ennek megfelelő eritrit
- 1 ek só
- 3-4 db babérlevél
- 1 tk mustármag
- 1 tk köménymag
- 10-15 szem fekete bors
Elkészítése:
Egy 2-3 literes széles szájú zárható üvegbe tegyük bele a megpucolt, keményre főtt egész tojásokat, a felszeletelt kolbászt, 3 egész fokhagymát, valamint a nagyobb darabokra felvágott hagymát.
Egy lábosba öntsük az eceteket, vizet, az összes fűszert, cukrot, sót, és a 2 gerezd felaprított fokhagymát. Forraljuk fel az egészet, hogy a fűszerekből kiázhassanak az ízek. Amikor már érezni a kellemes, pikáns illatot a konyhában, akkor elzárhatjuk alatta a hőt. Öntsük az üvegbe a levet (le is szűrhetjük, bár szerintem felesleges). Annyit, amennyi ellepi a kolbászokat és tojásokat. Tekerjük rá a tetejét.
Ha kihűlt, pihentessük a hűtőben (vagy hideg helyen) minimum 5 napig, de legjobb, ha 2 hétig! Ekkor már élvezetre és fogyasztásra alkalmas. Szinte bármeddig eláll hideg helyen.
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.
Sőt! A FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!