Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Mennyei manna, csak így egyszerűen

avagy sült hátszín juhtúrós tésztával

2018. február 13. - Heni süt neked

Tudom, tudom. A cím kissé fennhéjázónak tűnik, de higgyétek el, NEM! Ez valóban a mennyország, és ott is az egyik legfinomabb étel. A jó minőségű olasz pappardelle tészta, a csodás hátszínből sült hús, a friss zöldet képviselő bébispenót és rukkola, valamint a mindezt megkoronázó friss juhtúró igazi csoda, az ízek harmóniájának netovábbja. 

Na jó, nem lelkendezem tovább. Inkább a szorítkozom a natúr valóságra. Szóval az úgy történt, hogy nagyon ettem volna egy jó sztrapacskát. Aztán rájöttem, hogy annak nem is a krumplis nokedli része vonz, hanem a lágy, selymes juhtúró és a friss tejföl elegye. Így kissé a lustaságom is nyert, hiszen nem kellett reszelnem krumplit, szaggatnom nokedlit. Ráadásul a hentesnél ott kacérkodott velem egy darab olyan gyönyörű hátszín, akinek nem lehetett ellenállni. Akkor még nem fogalmazódott meg benne, hogy mi készül majd belőle,de azt tudtam,hogy nem hagyhatom ott bús magányában árválkodni a pultban. Így aztán összecimbiztünk, és hazavittem. 

Na, ekkor jött a felismerés. Ezeket össze kell párosítani. A tészta és a zöldség pedig úgy jött, hogy újabban, ha bármilyen tésztát készítek, legyen az tejszínes vagy paradicsomos, tálaláskor mindig keverek hozzá egy kis ezt-azt. Általában ezeket a zacskós zöldség mixeket vásárolom, vagy bébispenótot, rukkolát. Imádom. És jó minőségűek. 

Szóval lényeg a lényeg, hogy így született meg ez az isteni finomság,amit mindenkinek csak ajánlani tudok. Gyorsan elkészíthető és csuda finom. Aki megkóstolja, igazolni fogja ezt állításom, azt garantálom! :)

sult_hatszin_juhturos_tesztaval3.jpg

Hozzávalók 2 főre:

  • 25 dkg (olasz) pappardelle tészta - ez az, ami szélesebb a tagliatellénél - gm diétában bármilyen gm tészta
  • 5-10 dkg juhtúró - lm diétában lm túró vagy selyem tofu
  • 2 ek tejföl - lm diétában lm tejföl
  • só, bors (sok)
  • chilipehely - opcionális
  • 25 dkg marha hátszín
  • kevés olaj a sütéshez
  • egy marék bébispenót, rukkola (vagy bármilyen saláta mix)

 sult_hatszin_juhturos_tesztaval_1.jpg

Elkészítése:

A húst kevés olajon pirítsuk 5-6 percig az egyik oldalán, aztán 4-5 percig a másikon. Ez a hátszín egy lapos darab volt, így elég volt neki ennyi sütés ahhoz, hogy megsüljön, de középen egy csíkban maradjon egy rosé vonal. Ha jobban átsütve szereted, vagy vastagabb húst kapsz, akkor érdemes ezek után betenni a sütőbe és 180-200 fokon tovább sütni 15-20 percet. De ez tényleg ízlés és sütő dolga... A húst sütés után hagyjuk pihenni 10 percet. Ez alatt kiengedi az isteni szaftját a húst, amit aztán persze felhasználunk majd.

Főzzük ki a tésztát lobogó, sós vízben. Ezt fajtát kb. 7-8 percig kell főzni. 

Szedjük ki egy tányérra, kicsit csepegtessünk az olajból, amiben a hús sült, illetve öntsük rá azt a levet, amit a hús engedett ki magából, miközben pihent, tegyük rá a rukkola és a bébispenót keverékét, majd halmozzuk a tetejére a tejföllel kikevert juhtúrót. Szeljük fel a húst, majd vágjuk darabokra és tegyük az egész gyönyörű halom tetejére. Díszítésként egy kis kápia paprika darabot és egy koktélparadicsomot felkockáztam, hogy egy kis színt vigyek még a dologba, és jól megszórtam vele a tetejét. Ez a piros direkt jól állt neki, és még ízileg is nagyon passzolt. :)

Hát így készült a mennyei manna, amit jó szívvel ajánlok mindenkinek, mert baromi finom.

Jó étvágyat!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr9113664646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása