Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Sült hagymás, pirított laska 15 perc alatt

2018. május 14. - Heni süt neked

Van az úgy, amikor a legegyszerűbb étel a legnagyszerűbb. Ilyen például ez az étel is, ami percek alatt elkészül, és őrjítően finom. Két fő összetevője van, a hagyma és a laskagomba. Minden más már csak fokozása az alapízeknek. Miután a gombának nincs túl karakteres íze, viszont az állaga sokkal tömörebb, mint a csiperkének,ezt kihasználva a fűszerek teszik igazán gazdaggá ezt a finomságot. Kipróbálásra erősen ajánlott egy rohanós napon, amikor tényleg csak pár perc időnk és energiánk van összeütni egy isteni vacsorát.

img_4323.jpg

Hozzávalók:

  • 50 dkg laskagomba
  • 1 nagy fej fehérhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, római kömény, citromfű, borsikafű (csombor)
  • 1 fél citrom leve
  • olaj

img_4322.jpg

Elkészítése:

Egy serpenyőben hevítsünk fel kevés olajat, majd a laskára felszeletelt fehér hagymát rádobjuk. Ehhez az ételhez azért javaslom ezt a hagymafajtát, mert nem olyan erős, karakteres az íze, mint a vöröshagymának, és a gombához pont ilyen lágyabb íz passzol. Sózzuk, borsozzuk, majd amikor a hagyma kezd megpirulni, akkor adjuk hozzá a szintén csíkokra vágott laskagombát. Lehet nyugodtan vastagabb darabokra vágni, hogy legyen mit harapnunk! :)

img_4325.jpg

Most jöhetnek a fűszerek. Pirítsuk össze az egészet, majd öntsük fel kevés vízzel, hogy a laska isteni ízű, de keményebb szár része is megpuhuljon. Amikor visszasült a leve és már csak a sűrű, lepirított hagymás, fűszeres gombánk maradt vissza, el is készültünk. A borsikafű és a citromfű különleges aromája olyat lendít a gomba amúgy semleges, bár kissé testes földes ízén, hogy el se tudjuk képzelni. Ezt ki kell próbálni!

img_4324.jpg

A legvégén, tálalás előtt egy kis citromlével frissíthetjük az ételünket, de ez teljes mértékben opcionális. 

Tálaláskor egy kis saláta mixszel dobom fel az amúgy színeiben nem túl harsány pirított gombánkat. Puha kenyérrel, rizzsel, polentával, tésztával igazi finomság egy dolgos hétköznapon, amikor 15 perc is elég, hogy elkészítsük mindezt. 

Jó étvágyat hozzá!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr5013831964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása