Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Vörösboros, narancsos marharagu

2018. május 19. - Heni süt neked

Ez egy igazi kényeztető étel. Mind ízében, mind elkészítésében a kedvünkre való. Nagyon is. Egy lábosban készül az egész, csak összeállítjuk, és hagyjuk, hogy az ízek kirobbanjanak a főzés során a lábasban. Ahogy mindig, most is tökéletes páros a vörösbor és a marhahús. Ebben a raguban olvadnak eggyé a gomba, a sárgarépa, a krumpli, no meg a marhanyak csodás aromái. Kevés, de meghatározó friss fűszerrel tesszük teljessé ezt a mennyei mannát. És ami igazán pikánssá teszi, az a narancs. A narancs, aminek az olajos héját belereszeljük a raguba, és a levét pedig belefacsarjuk. A bor és a narancs kitűnő kombó. Teljesen feldobja ezt a kissé nehéznek tűnő ételt, és olyan üdévé varázsolja, mint egy tavaszi napsütés esős borongó után.

zoldseges_marharagu2.jpg

Hozzávalók:

  • 1 - 1,5 kg marhanyak
  • 50 dkg csiperke
  • 4 nagyobb sárgarépa
  • 6 szelet bacon
  • kevés zsiradék
  • 5 dl vörösbor
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 5 dl húsalaplé
  • 2-3 babérlevél
  • só, bors, friss kakukkfű, rozmaring, csombor (borsikafű)
  • 1 nagyobb narancs reszelt héja és leve
  • 2 ek. liszt - gm diétában rizsliszt
  • 50 dkg kisebb krumpli

 

zoldseges_marharagu.jpg

Elkészítése:

Egy nagyobb (vastagfalú, lehetőség szerint öntöttvas) lábosban süssük ki a felcsíkozott bacon-t egy kevés zsiradékon. Jöhet bele a felkockázott hagyma és a marhanyak, amit jól pirítsunk le. Amikor már kellő pörk anyaggal rendelkezik a hús, jöhetnek a fűszerek, a fokhagyma, majd a liszt. Adjuk hozzá a paradicsompürét, és öntsük fel a húsalaplével, valamint a borral. Most mehet bele a gomba és a nagyobb darabokra vágott répa, és a krumpli. Reszeljük bele egy narancs héját, és facsarjuk bele a levét. Fedjük le, és főzzük az egészet össze bő 1,5 órán át. Ennyi idő alatt a hús megpuhul, a fűszerekkel, a borral, a narancs pikáns aromájával összeérnek a zamatok, és sűrű szafttá alakult a lé. A krumpli és a répa teltté varázsolja ezt az egytál ételt, ami pazar, mennyei, csodás - hogy ne is fokozzam tovább!

Egy kellemes hétvége abszolút győztes étele lehet.

A gombákért köszönet: amigombank.hu 

Jó étvágyat hozzá!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1213658880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása