Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Sajtos-hagymás sörleves

2018. július 01. - Heni süt neked

Levesfüggő vagyok.Nincs mit tagadni. Muszáj hetente többször is készítenem valami levest. Bármilyet. Ez a mostani azonban különleges, személyes kedvencem. Egy igazi nyári sláger: a sörleves. Sok hagymával, sajttal, pikáns, fanyar sörrel, kevés fűszerrel. Krémesen lágy, a sör kesernyés ízétől különleges ez a leves. A laskára vágott hagymával és a nyúlósra olvadt sajttal sűrű és testes az ízvilága és az állaga egyaránt. Üdítően friss, selymes, akár főételnek is elmenő ez a recept. Nagyon hamar el lehet készíteni, és kitűnően fogyasztható a tv előtt ülve. Ha sűrűbbre főzzük (egy kicsit több lisztet vagy más sűrítőanyagot használunk), akkor fantasztikus mártogatóst kapunk chipsek, vagy tortilla mellé. 

img_4960.jpg

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 ek vaj/maragarin
  • só, bors
  • 1 ek liszt - gm diétában rizsliszt vagy keményítő
  • 15 dkg reszelt sajt - lm diétában parmezán vagy növényi
  • 0,5 l sör - gm diétában kukoricasör vagy bor!
  • 0,5 l tej - lm diétában lm/növényi tej
  • 0,5 - 1 l zöldség alaplé
  • kakukkfű, rozmaring

img_4964.jpg

Elkészítése:

A vajon dinszteljük meg a laskára vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszernövényekkel. Ha összeesett, szórjuk meg a liszttel, majd öntsük fel a tejjel. Hagyjuk besűrűsödni.  Ekkor jöhet a sör és az alaplé. Forraljuk össze őket, majd a legvégén adjuk hozzá a reszelt sajtot. 

Tálaláskor locsoljuk meg csepp olívaolajjal. Ha szeretik, készítsenek krutont hozzá és azzal kínálják. Fenséges leves, pazar egytálétel.

Jó étvágyat hozzá!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_4961.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr8214074967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ze11 2018.07.01. 18:36:12

A jobbfajta Gouda vagy Edami sajtok is teljesen megfelelnek a laktózmentes kitételnek (0.1g/100g alatt van a laktóztartalmuk), úgyhogy nem kell növényi "sajt jellegű élelmiszer"-rel helyettesíteni a sajtot.

Heni süt neked · https://www.facebook.com/henisutneked/ 2018.07.01. 18:39:51

eddig csak a parmezánról tudtam. köszönöm az infót!
süti beállítások módosítása