Rajongok a salátákért. A helyzet nyáron csak fokozódik. Hiszen annyi friss zöldség csábít ilyenkor. Jöhet a könnyed leveles salátákból készült, vagy épp a főételnek is beillő tartalmasabb fajták. Ilyen például ez az újkrumpliból, kukoricából és más finomságokból álló saláta. Ebben tényleg minden benne van, ami a nyarat, a roppanós zöldségeket jelenti. Kerek, kiteljesedett ízvilág, mennyei zamatok jellemzik. Csábító és valójában kihagyhatatlan fogás. Ajánlom grillezéshez kísérőként, vagy egyszerűen önálló ételként. Mindkettőhöz kiváló.
Hozzávalók:
- 1 kg újkrumpli (parázs - apró szemű)
- 4 ek majonéz vagy ízesített joghurt - lm diétában lm joghurt
- 1 ek mustár
- 1 tk cukor - vagy ennek megfelelő édesítő - opcionális
- 1 ek almaecet
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 1 marék zöldborsó
- 2 cső kukorica
- 8 szelet bacon
- 2 szál szárzeller
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 csomag snidling
- só, bors
- chili - opcionális
Elkészítése:
Bő, sós vízben főzzük meg az apró szemű, félbevágott krumplikat (nem kell megpucolni!), aminek a tetejére rátesszük a 2 cső kukoricát és a maréknyi borsót. Főzzük kb. 15-20 percig, illetve ameddig puhára főnek. Arra vigyázzunk, hogy a krumplit ne főzzük túlságosan szét, mert akkor a salátában csak szét fog mállni.
Szűrjük le a létől (Ötlet: a főzővizet NE öntsük ki, mert ízes alap lehet egy zöldségleveshez!), és hagyjuk kihűlni. Egy éles késsel vágjuk le a kukoricaszemeket a csőről. Közben egy tálban keverjük össze az öntetet: a majonézt, mustárt, almaecetet, a fokhagymát lereszelve, valamint a cukrot (opcionális). Süssük ropogósra a bacon szeleteket, majd nagyobb darabokra, csíkokra vágjuk fel. Aprítsuk fel a szárzellert, a paprikát.
Keverjük össze a kész alapanyagokat a dresszinggel. Sózzuk, borsozzuk. A legvégén szórjuk meg a felaprított snidlinggel és a felcsíkozott ropogós bacon darabokkal.
Kész is van a mennyei, nyári salátánk!
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!