A világ legegyszerűbb és bátran állíthatom, egyik legfinomabb édessége az alábbi. Habos, krémes, gyümölcsös, édes, a bogyós gyümölcsöktől pikánsan fanyar, roppanós, karemellizált tészta. Így együtt maga a mennyország. Az ízlelőbimbók kényeztetése, egy igazi ízorgia. Minden falat valami csodás élvezet.
Az elkészítése nem igényel tudást, és kevesebb, mint 15 perc az elkészítése ideje. Kell ennél csábítóbb (bűnös) élvezet? :)
- 1 cs. leveles tészta - gm diétában Schar vagy Mester termék
- 3 dl habtejszín - lm diétában lm tejszín
- 5 ek barnacukor
- 25-25 dkg bogyós gyümölcs (szeder, ribizli, áfonya)
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
Tegyük egy sütőpapírral kibélelt lapos tepsire a leveles tésztát. Szurkáljuk meg villával az egész lapot, majd szórjuk meg a barnacukorral bőven és tegyük be a sütőbe. 10 perc alatt elkészül, de nézzünk rá, hiszen minden sütő más és más. A lényeg, hogy a cukor karamellizálódjon, a tészta pedig ropogós, aránybarnára süljön.
Eközben verjük fel a HIDEG, hűtőből kivett habtejszínt, ez azért fontos, mert így könnyen és sikeresen tudjuk felverni. Ha nagyon édesszájuak vagyunk, akkor tegyünk ebbe is cukrot, én nem tettem, elég volt a tészta édessége.
Hagyjuk kihűlni a tésztát, mert különben megfolyik a tejszínhab rajta. Ha kihűlt, akkor vágjuk fel 4 nagyobb négyzet formára. Egy-egy darabra halmozzunk nagy adag habot, hogy lefedje a tésztát vastagon, majd tegyük rá a másik tésztalapot. Egy kevés tejszínhabot tegyünk a tetejére, középre, erre és mellé szórjunk a gyümölcsből bőven. Ennyi!
Ha maradna tészta, akkor az kávéhoz mennyei kísérő.
Csodás ízkavalkád ez a süti, ahol a szánkban roppan a tészta és hozzá egyből ott van az isteni hab. A savanykás gyümölcsök csak csodás kiegészítői ennek az egésznek.
Érdemes kipróbálni, valóban csak 15 perc és kész is.
Bűntudat mentes nassolást kívánok!
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!