Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Tejszínhabos roppanós

2018. augusztus 04. - Heni süt neked

A világ legegyszerűbb és bátran állíthatom, egyik legfinomabb édessége az alábbi. Habos, krémes, gyümölcsös, édes, a bogyós gyümölcsöktől pikánsan fanyar, roppanós, karemellizált tészta. Így együtt maga a mennyország. Az ízlelőbimbók kényeztetése, egy igazi ízorgia. Minden falat valami csodás élvezet.

Az elkészítése nem igényel tudást, és kevesebb, mint 15 perc az elkészítése ideje. Kell ennél csábítóbb (bűnös) élvezet? :)

img_5250.jpg

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 cs. leveles tészta - gm diétában Schar vagy Mester termék
  • 3 dl habtejszín - lm diétában lm tejszín
  • 5 ek barnacukor
  • 25-25 dkg bogyós gyümölcs (szeder, ribizli, áfonya)

img_5259.jpg

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!

Tegyük egy sütőpapírral kibélelt lapos tepsire a leveles tésztát. Szurkáljuk meg villával az egész lapot, majd szórjuk meg a barnacukorral bőven és tegyük be a sütőbe. 10 perc alatt elkészül, de nézzünk rá, hiszen minden sütő más és más. A lényeg, hogy a cukor karamellizálódjon, a tészta pedig ropogós, aránybarnára süljön.

Eközben verjük fel a HIDEG, hűtőből kivett habtejszínt, ez azért fontos, mert így könnyen és sikeresen tudjuk felverni. Ha nagyon édesszájuak vagyunk, akkor tegyünk ebbe is cukrot, én nem tettem, elég volt a tészta édessége. 

img_5247.jpg

Hagyjuk kihűlni a tésztát, mert különben megfolyik a tejszínhab rajta. Ha kihűlt, akkor vágjuk fel 4 nagyobb négyzet formára. Egy-egy darabra halmozzunk nagy adag habot, hogy lefedje a tésztát vastagon, majd tegyük rá a másik tésztalapot. Egy kevés tejszínhabot tegyünk a tetejére, középre, erre és mellé szórjunk a gyümölcsből bőven. Ennyi!

Ha maradna tészta, akkor az kávéhoz mennyei kísérő.

Csodás ízkavalkád ez a süti, ahol a szánkban roppan a tészta és hozzá egyből ott van az isteni hab. A savanykás gyümölcsök csak csodás kiegészítői ennek az egésznek.

Érdemes kipróbálni, valóban csak 15 perc és kész is.

Bűntudat mentes nassolást kívánok!

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_5246.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr9014158399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása