Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Amikor az egészséges is lehet mennyei

2018. augusztus 23. - Heni süt neked

Ez egy csodás, igazán ínycsiklandó sült zöldségekből és csirkemellből álló egytálétel. Csupa friss zöldség, jó fajta csirke melle, és hogy egy kis mediterrán beütése is legyen, ha már nyár van, aszalt paradicsom olívaolajban - ezek az összetevői. Csodás zeller, új cékla, brokkoli, hagyma, savanykás alma. Ellenállhatatlan kombináció. Az az igazság, hogy a fotóval az igazi az élmény, mert leírva bárki azt érezheti, hogy ez csak amolyan zöldségmix. Pedig mennyire nem az. Ez egy nyár ihlette, színekben, zamatokban oly harmonikus és szemnek tetsző étel, ami valójában egy ízorgia is egyben. Pont úgy, ahogy ez a fotón is látszik. Étvágygerjesztő. És ezt elfogultság nélkül állítom. Nekünk nagyon bejött. Könnyed, tartalmas, olyan kerek egész étel ez. Kipróbálásra erősen ajánlott. És azoknak is, akik ilyen melegben szívesen esznek inkább ilyen ételeket, mintsem zsíros, nehéz falatokat. Habár, nem szeretnék álszent lenni, a napokban egy Lacipecsenyénél jártunk a barátnőimmel, ahol simán becsúszott egy kis hurka, kolbász. Kenyér nélkül (legalább ennyit tegyek meg), kovászos uborkával. 

Na, de lássuk:

img_5120_1.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 db csirkemell
  • 0,5 kg brokkoli
  • 1 nagyobb cékla
  • 1 nagyobb zellergumó
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 db savanykás nyári alma
  • fél üveg aszalt paradicsom olívaolajában
  • só, bors

img_5114.jpg

Elkészítése:

Egy tepsibe tegyük bele a felaprított zellert, céklát, valamint a negyedelt almákat és hagymát. Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg kevés olajjal (az aszalt paradicsom olajából). Keverjük össze, majd tegyük a sütőbe 200 fokra, ha van légkeverés, akkor azzal. Süssük addig, amíg megsül, megpuhul. Ez nagyjából 35-40 perc. Eközben tegyük fel sós vízben főni a rózsáira szedett brokkolit. Ne felejtsük el felhasználni a torzsája részt is, hiszen az is fogyasztható, mi több, ízletes.Ne főzzük szét, hagyjuk inkább ressre, maradjanak egyben a rózsák, legyen harapható, ne málljon szét a szánkban. Majd az aszalt paradicsomot és az olaját tegyük serpenyőbe, adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet. Süssük ropogósra. Nem igényel más fűszert, mint sót és borsot, hiszen az aszalt paradicsom zamata, és az olaj, amiben állt nagyon ízes, fűszeres. 

Ha elkészültünk minden összetevővel, akkor tegyük egy nagy tálba, helyezzük el a sült zöldségeket és a brokkolit körbe, majd az egész tetejére öntsük a pirított csirkemellet az aszalt paradicsommal.Kész is vagyunk. Látványnak és zamatnak tökéletes. 

Habár úgy tűnik, hogy vmi égett cucc van közte, az bizony az aszalt paradicsom lepirítva. Mennyei :)

Jó étvágyat hozzá!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_5118.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr4814100355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása