Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Grillezett füge kéksajttal, dióval, mézzel

2018. november 06. - Heni süt neked

Ma már mindenhol kapható friss füge, sőt kertjeinkben is megterem már. Kedvencem a lila, pedig valójában ízre teljesen egyforma mind a zöld, mind a lilafüge. Mégis. Lehet, hogy egyszerűen csak tetszetősebb a sötétebb fajta. Süteményekbe, salátákba egyszerűen pazar, de grillezve az igazi szerintem. Ráadásul, ha kecskesajttal, vagy épp kéksajttal készítjük el és diót is sütünk mellé, az pedig leírhatatlan ízorgia, amit muszáj mindenkinek kipróbálni. Ha valaki nem szereti a karakteresebb sajtokat, nyugodtan használjon mozzarellát. Ismét egy egyszerű, mennyei ételt mutatok, ami ercek alatt elkészül, és mindenki oda lesz, meg vissza. Érthető módon. Mert ez az étel megéri a pénzét :)

img_6534.jpg

Hozzávalók 2 főre:

  • 6 db füge
  • 10 dkg kéksajt (vagy kecskem vagy mozzarella) - lm diétában növényi sajttal
  • 1 marék dió
  • 3-4 ek méz

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra!

Egy tűzálló tálba tegyük a fügéket, amiket felül kereszt alakban bevágunk. Ha alul kicsit megnyomjuk, akkor kinyílik, mint egy virág és így lesz hely a sajtnak, amivel megtöltjük. Szórjuk mellé a diót és a maradék sajtot morzsolva, majd az egészet locsoljuk meg a mézzel. Toljuk a sütőbe 10 percre (grill és légkeverés programon). Ennyi idő alatt a sajt megolvad, a füge a mézzel karamellizálódik, a dió megpirul. 

Tálaláskor bébi spenóttal vagy rukkolával kibélelek egy tányért, és azon tálalom a sült fügéket. Ha pirítóssal kínáljuk, akkor egy csuda finom vacsora étel, ha csak magában, akkor pedig egy tartalmas leves után vagy épp uzsonnára kitűnő megoldás. 

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_6530.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr514285585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása