A gomba sokféleképpen elkészíthető. Ritkán szoktuk azonban salátaként, köretként tálalni, vagy akár önálló fogásként ebédre vagy vacsorára. Ez a mostani egy karakteres ízesítésű, tökéletes ízvilágú fogás. Joghurttal készítve kissé savanykásabb, a fokhagymától zamatosabb, a rengeteg petrezselyemtől salátás jellegű lesz. Könnyű elkészíteni, kitűnő étel egy zűrös hétköznapon.
- 50 dkg csiperke
- 2 dl görög joghurt - lm diétában növényi joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csokor petrezselyem
- só, bors
- kevés olaj
- 1 cs. újhagyma
Elkészítése:
Az olajon futtassuk meg a felcsíkozott gombát puhulásig, sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk kihűlni. Ezután keverjük össze a joghurttal, amibe belereszeltük előzőleg a fokhagymát. Aprítsuk fel a petrezselymet, az újhagymát és ezeket is adjuk hozzá. Ezzel el is készültünk ezzel a finomsággal. Önálló ételként, vagy sültekhez igazán kitűnő.
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!
A gombákért köszönet: #Chefgomba!