Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Fokhagymás-joghurtos gombasaláta

2018. december 03. - Heni süt neked

A gomba sokféleképpen elkészíthető. Ritkán szoktuk azonban salátaként, köretként tálalni, vagy akár önálló fogásként ebédre vagy vacsorára. Ez a mostani egy karakteres ízesítésű, tökéletes ízvilágú fogás. Joghurttal készítve kissé savanykásabb, a fokhagymától zamatosabb, a rengeteg petrezselyemtől salátás jellegű lesz. Könnyű elkészíteni, kitűnő étel egy zűrös hétköznapon.

img_6423_1.jpg

Hozzávalók 2 főre:

  • 50 dkg csiperke
  • 2 dl görög joghurt - lm diétában növényi joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • só, bors
  • kevés olaj
  • 1 cs. újhagyma

Elkészítése:

Az olajon futtassuk meg a felcsíkozott gombát puhulásig, sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk kihűlni. Ezután keverjük össze a joghurttal, amibe belereszeltük előzőleg a fokhagymát. Aprítsuk fel a petrezselymet, az újhagymát és ezeket is adjuk hozzá. Ezzel el is készültünk ezzel a finomsággal. Önálló ételként, vagy sültekhez igazán kitűnő.

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

A gombákért köszönet: #Chefgomba!

img_6420_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1914277849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jandera 2018.12.03. 18:29:55

Mit csinálok az újhagymával????

Heni süt neked · https://www.facebook.com/henisutneked/ 2018.12.03. 18:32:16

@jandera: jaj! Köszi, hogy szóltál. Kihagytam a leírásból: természetesen felaprítom és ezt is hozzáadom. Már javítottam a szövegben is. Kösz, még egyszer! :)
süti beállítások módosítása