Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Klasszik sült csirke csicsókával és lila batátával

2019. január 15. - Heni süt neked

A világ legegyszerűbb és legfinomabb étele a grillcsirke. A legkényelmesebb is. Hiszen csak előkészítjük, majd a sütő elvégzi a dolgát. Én imádom ezeket az egyszerű, laza, nem pepecselős egytálételeket. 

Attól, hogy egyszerű, még lehet finom. Mert ez nagyon az. A vaj, a zöldségek csodát művelnek, nem beszélve a friss zöldfűszerekről, amik teljesen megbolondítják. Rohanós hétkönapokra, lusta hétvégékre kimondottan ajánlott! :)

img_6856.jpg

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 szép egész csirke
  • 4-6 db csicsóka
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db (lila) batáta - a sima is tökéletes
  • kevés zsiradék - ez esetben vaj
  • 1 db alma
  • só, bors
  • friss rozmaring, kakukkfű

img_6852.jpg

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200fokra!

Egy kevés vajjal kenjük ki a serpenyőt, majd tegyük bele a sóval (fontos a sok só, ettől lesz jó ropogós), borssal és a fűszerekkel kívül-belül alaposan bedörzsölt csirkét. Az almát tegyük a hasüregbe. A csicsókákat vágjuk félbe (nem kell megpucolni, elég egy dörzsivel alaposan megtisztítani, bár manapság már egész tisztán árulják) és tegyük mellé, a batátát vastagabb karikákra szeljük fel, ezt is tegyük a csirke köré, majd a negyedelt hagymán a sor. Végül kis vajdarabokkal szórjuk meg az egészet. 

Tegyük be a sütőbe és fél órán keresztül süssük légkeveressel 200 fokon, majd vegyük vissza 180 fokra és süssük további 30-40 percet. A sütési idő a csirke nagyságától függ. Ahány kilós, annyi órán keresztül kell sütnünk.

Ha már szép aranybarna a bőre, elkészültünk. Tálalhatunk . (A sült almáért nálunk mindig harc van!) .)

Jó étvágyat!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr7014352321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása