Tulajdonképpen nem tudom eldönteni, hogy ez egy meleg saláta, vagy egy egytálétel. Mindenesetre csodás keleti ízeket idéz meg a tandoori fűszerkeverékkel elkészített csirkemell, ami szaftos, fűszeres, kissé pikánsan csipős, vagyis maga a csoda! A kísérője pedig nem más, mint egy egyszerű jégsaláta felkockázva. Ettől az egész légiesen könnyű, az indiai fűszerektől viszont markánsan zamatos. Pillanatok alatt elkészül, és mély nyomokat hagy bennünk. Mert hogy feledhetetlen. Mennyei. Isteni. És tényleg :)
Hozzávalók 2 főre:
- 0,5 kg csirkemell filé
- tandoori fűszerpaszta vagy fűszerkeverék
- 4 dl joghurt - lm diétában lm joghurt
- 1 kis fej jégsaláta
- kevés zsiradék
Elkészítése:
A fűszerpasztát keverjük össze a joghurttal, majd tegyük bele a felkockázott csirkemellet. A legjobb, ha egy éjszakán át, de jó az is, ha min. 1 órát pácoljuk. Forró, kevés zsiradékkal meglocsolt serpenyőbe tegyük a húst és süssük kb. 10-15 percet, fedő alatt. Ennyi idő elég a csirkének, és a fűszerek is életre kelnek.
Közben kockázzuk fel a salátát. Tálaláskor a jégsaláta tetejére tegyük a tandoori csirkemell kockákat és már élvezhetjük is minden falatját.
Jó étvágyat!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.