Ezerrel tombol a spárga szezon. Olvasunk mindenféle receptről, ami süti, rántja, baconbe tekeri, tésztára fekteti, szóval van itt kérem minden, mint a búcsúban. Ha megengeditek én most egy pofonegyszerű spárga ételt mutatok be, amiben semmi trendiség, semmi flanc nincs, mert hiszen ez egy mezei spárgafőzelék. Krémesen, csodásan, feledhetetlenül. Előnye az a 15 perc, ami alatt elkészül. Hátránya, na az nincsen. Csak az élvezet, az egyszerűségben rejlő csoda, az íz, ami befészkeli magát az emlékeink közé.
Hát lássuk:
Hozzávalók 2 főre:
- 1 cs zöld spárga
- 1 ek vaj/margarin
- 1 ek liszt - gm diétában keményítő vagy rizsliszt
- frissen reszelt szerecsendió és gyömbér
- só, bors
- 1 l alaplé vagy tej
Elkészítése:
Fogjuk a spárgát a két kezünkbe és meghajlítjuk. Ahol törik onnantól hasznos, onnantól nem fás már. A vastag részét, ami visszamaradt felhasználjuk az íze miatt, de aztán kiszedjük, rá ne harapjunk.
1 evőkanálnyi vajat felolvasztunk, majd beleszórjuk a vékony karikára felvágott spárgát, majd megszórjuk a liszttel. Ízesítjük sóval, borssal és a frissen reszelt szerecsendióval, no meg egy kevés szintén friss, reszelt gyömbérrel. Hagyjuk a lisztet kiforrni, majd öntsük fel az egészet tejjel (vagy alaplével). Lassú tűzön, kevergetés mellett forraljuk fel, hagyjuk besűrűsödni.
Az eredmény mennyei, krémes, selymes és nagyon spárgás :)
Egy tükörtojással, vagy egy szelet hússal kínálhatjuk, bár mi magában fogyasztottuk és így is tökéletes volt.
Azért az olyan jó, amikor tényleg bebizonyosodik, hogy az egyszerű is lehet nagyszerű!
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.