Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Vegán egytál a narancsszín jegyében

2019. május 20. - Heni süt neked

 Gyors, egyszerű, finom? Igen! A tökéletes választás egy rohanós hétköznapra ebédre vagy vacsorára. Kellemes, ízes, üdítően friss aromák, és a szemnek,szájnak egyaránt kedves összetevők a narancssárga szín jegyében. Ha szereted a zöldségeket, a tofut és nincs kedved hosszú időt tölteni a konyhában a főzéssel, akkor jó szívvel ajánlom ezt a könnyed egytálételt, ami egy kis különlegességet csempészik be a mindennapokba anélkül, hogy ez extra pénzkiadással vagy egyedi hozzávalókkal járna.

Íme:

img_8185.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 doboz csicseriborsó konzerv
  • 1 nagyobb narancssárga (vagy sárga) kaliforniai paprika
  • 1 csomag pritaminos tofu
  • 3-4 szál zsenge idei sárgarépa
  • só, bors, csipet római kömény, fűszerpaprika, kurkuma
  • 1 kis lime leve
  • kevés koriander vagy petrezselyem
  • pár csepp olívaolaj

 

Elkészítése: 

Egy serpenyőbe tegyünk pár csepp olívaolajat, majd hevítés után pirítsuk meg benne a felkockázott tofut. Fűszerezzük, hogy át tudja venni az aromákat. Adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát, a felkockázott paprikát, majd öntsük hozzá a levétől megszabadított csicserit. keverjük jól össze, de óvatosan, hogy ne törjön össze a tofu, majd egy nagyon kevés víz hozzáadásával, fedő alatt pároljuk meg a zöldségeket. Nem kell szétfőzni, hadd maradjon kissé ress, hiszen úgy jó, ha van mit harapni :)

7-10 perc alatt el is készül ez a csodás egytálétel, amit tálaláskor megszórunk kevés koriander zölddel, de ha nem szeretjük, akkor lehet ez petrezselyem is. Legvégül öntözzük meg pár csepp frissítő lime lével! Mennyei lesz az összhatás!

Így, önmagában is tökéletes, de kínálhatunk hozzá rizst,kuszkuszt, hajdinát vagy akár kölest is.

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_8184.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr9114823182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása