Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Zöld leves

2019. május 22. - Heni süt neked

 A világ legegyszerűbb, egyik legfinomabb selymes krémlevese ez. Olyan összetevőkből, amik bármikor, bárhol beszerezhetőek, amik egészségesek és nagyon, hangsúlyozom nagyon finomak így együtt. Simasága, selymessége, krémessége lenyűgöző, a szemnek is csodás látvány, az ízlelőbimbóknak is nagy élmény. Pikk-pakk elkészül, és akár főfogásként is fogyaszthatjuk, hisz elég tartalmas. Főleg, ha valami levesbetétet is adunk hozzá, mint pl. pirított zsemle-, bacon,- vagy épp kolbász kockákat. Ízléstől és étkezési módunktól függ (mármint, hogy vegák, vegánok vagy húsfogyasztók vagyunk). 

Jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki szereti a krémleveseket, a valódi ízeket, a szép ételeket. :)

img_8089.jpg

Hozzávalók: 

  • 0,5 kg fodros kel (kale) - ha nem találsz, jó a kelkáposzta, de lehetőleg a harsányzöld leveleit használd
  • 2-3 db nagyobb burgonya
  • 1 szál póréhagyma
  • joghurt - lm diétában növényi joghurt
  • só, bors, őrölt szerecsendió, esetleg 1-2 kocka bio zöldségleves kocka, de akkor só nem kell!
  • 1,5 - 2 l víz
  • 1 csomag korinder - opcionális

Elkészítése:

Tegyük fel főni a felkockázott krumplit, a felkarikázott pórét és a felcsíkozott fodros kelt. akkor Ízesítsük sóval, borssal, csipet szerecsendióval, és bio zöldség (vagy húsleves) kockával. Igen már ilyen is van. Miért jobb, mint a régi típusú? Mert gluténmentes, cukormentes, alig tartalmaz zsírt, és nincs telenyomva ízfokozókkal és tartósítószerekkel. 

Na, szóval: ha megpuhult, összefőtt minden, akkor egy botmixerrel pürésítsük az egészet. Ha meg akarjuk bolondítani kissé, akkor tegyünk hozzá a mixelés előtt még egy csokor koriandert is! Gyönyörű, harsány zöld színe lesz az elkészült levesünknek, amit tálaláskor egy kanál joghurttal ízesítsünk még. Finom, ropogós rozskenyérrel ajánlott fogyasztani. Hedonisták kenhetnek rá egy kis friss sajtot, sajtkrémet is. :) Mennyie. De tényleg!

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_8087.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr9314763934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása