Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Juhtúrós pite sült paradicsommal

2019. július 17. - Heni süt neked

Egy könnyű, nyári pitét ajánlok most a figyelmedbe, aminek egyszerűsége és natúr szépsége olyan magával ragadó, hogy amikor elkészül, csak megszeppenve álljuk körül és senki nem mer belevágni. A nyár színei köszönnek vissza ebben a pitében, a juhtúrós alap pedig egy könnyed ízvilágot teremt meg a sós piték világában.

De nyugodjon meg mindenki, mert az előbb említett megszeppent állapot hamar elillan, ha az ember egy jó mélyet beleszippant ennek a csodás ételnek feláramló gőzébe, és azonnal akar belőle egy szeletet! A kés máris a kézben és nem sokkal később csak a morzsák maradnak emlékül, hogy valaha itt egy jófajta túrós pite pihent. Miután az ember mohó egy típus, így csak arra tud gondolni pár perc múlva, hogy mikor készül egy újabb adag? :)

img_8730.jpg

Hozzávalók:

  • 1 csomag pizzatészta (Tante Fanny - nekem ez jött be leginkább) - gm diétában Mester leveles tészta
  • 15 dkg juhtúró - lm diétában lm túró
  • 10 dkg tehentúró - lm diétában lm túró
  • 2 ek tejföl - lm diétában lm tejföl
  • 2 db tojás
  • só, bors
  • színes paradicsomok
  • friss bazsalikom
  • chilipehely - opcionális

img_8731.jpg

Elkészítése:

Melegítsük előa sütőt 200 fokra!

Egy 22 cm-es piteformába belevágunk egy akkora sütőpapírt, hogy kissé túlérjen a szegélyen, majd belefektetjük a kicsomagolt tésztát. Összkeverjük a túrókat a tejföllel és a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk, belevágunk pár levél friss bazsalikomot, és ha szeretnénk, hogy egy kicsit tüzes legyen az íze, akkor szórjuk meg kevés chilipehellyel. Öntsük ezt a keveréket a tésztára, majd fedjük le a felkarkázott paradicsomokkal. Sózzuk meg a tetejét és szórjuk meg ezt is pár bazsalikom levéllel.

img_8725.jpg

Tegyük az előmelegített sütőbe, vegyük vissza a hőt 180 fokra és tegyük légkeverésre (ha nincs ilyne program a sütőn, az se baj). Süssük kb. 45 percig. A lényeg, hogy a töltelék már ne legyen folyós, süljön át, szilárduljon meg a közepénél is. 

Ha elkészült, a sütőpapír széleit megfogva emeljük ki a piteformából. Hagyjuk pár percig hűlni a könnyebb szeletelés érdekében és hogy jobban le tudjuk húzni a sütőpapírt a tésztáról. Tegyük mindezt óvatosan!

Falatozáskor nagy csend és elégedett hümmögések lesznek hallhatók, ezt garantálom! :)

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_8735.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr2114957904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

editnagyi 2022.05.15. 18:01:52

Kedves Heni! Azt a finom tabulét megcsinálnàm, csak közben telefonom volt, és elvesztettem a fonalat. Hol tàlnám meg? Üdv Egri Edit
süti beállítások módosítása