Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Húsos, zsenge cukkini saláta

2019. szeptember 27. - Heni süt neked

Olykor-olykor, nagyritkán el lehet még csípni a piacon egy-két olyan termelőt, akinél pici, zsenge cukkinikat lehet vásárolni. Szerencsémre én épp kifogtam egy ilyet. Azonnal beugrott, hogy valami nyersen készült dolgot kellene belőle készíteni, hagyni hogy a szinte édes íze, zsengesége érvényesüljön. Így jött az ötlet, hogy egy izgalmas salátát készítsek, aminek azért van egy kis húsos tartalma is, ezzel akár egy önálló fogásként ebédként, vacsoraként is szolgálhat.

A csirkemell passzolt ehhez az elképzeléshez, hiszen a nem túl karakteres íze, most kimondottan előnyt jelentett. A színhús jól passzolt ehhez a cukkinis megoldáshoz. És persze pár fűszer, ami nélkül nem sikerült volna ilyen finomra, különlegesre ez az étel.

img_8962.jpg

Hozzávalók 4 főre:

  • 35 dkg zsenge, bébi cukkini
  • 2 szál zsenge sárgarépa
  • vegyes saláta (madárbegy, rukkola stb.)
  • 25 dkg csirkemell
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 1 kis fej (fehér) hagyma
  • pár levél friss bazsalikom
  • só, bors
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1-2  lime leve

img_8964.jpg

Elkészítése:

Az elkészítese roppant egyszerű. Amíg pár csepp olajon megpirítjuk, puhára pároljuk egy picike víz hozzáadásával, majd lesütjük a csirkemell kockákat, addig össze is készíthetjük a saláta alapot. Karikázzuk fel a nyers cukkinit, répát, vágjuk kockára a hagymát. Egy nagy tálba tegyük bele a salátakeveréket, tépkedjük hozzá a bazsalikom leveleket, adjuk hozzá a már említett és felaprított zöldségeket, valamint az aprószemű koktélparadicsomokat (ha kicsi nagyobbak, vágjuk félbe). Készítsük el az öntetet. Én mindig egy kisebb csavaros tetejú üveget használok ilyenkor, mert szétfröcskölés nélkül tudom egyneművé varázsolni az olajat és a lime levet a fűszerekkel. Tegyük az üvegbe tehát az olajat, facsarjuk bele a lime levét, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá egy teáskanányi dijoni mustárt, majd csavarjuk rá a tetejét és alaposan rázzuk össze a dresszinget addig, amíg teljesen egyneművé nem keverednek.Ha elklszült a hús, akkor hagyjuk kicsit kihűlni, nehogy a melegtől összeessen a salátánk.

Kis idő elteltével adjuk a húst a salátához, majd öntsük nyakon az öntettel.

Tálalhatjuk is! Az eredmény egy igazán kellemes, tartalmas, üde saláta. Sok-sok zöldséggel, hússal és mennyei saláta dresszinggel, ami amúgy a világ legegyszerűbb verziója, egy alap, a salát öntetek nagyvilágában.

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_8965.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr4715163334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása