Az utolsó lehetőség, hogy még lecsót készítsünk. Amikor még a paprikának paprika íze van, a paradicsom még paradicsom és nem narancssárga, kemény, íztelen valami. Mindez elérhető áron, nem aranyban mérve. Ezt mind kihasználva gyorsan készítettem egy már-már elfeledett, régen-volt lecsó klasszikust, a kapros-tejfölöset. Hogy még egyet csavarjak a recepten, hozzáadtam az előző napról megmaradt pár darab sült oldalast. Picit különleges, mégis a megszokott lecsó köszön vissza ebben az ételben. Puha kenyérrel kínálva verhetetlen! :)
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg tv paprika
- 40 dkg paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- só, bors, csipet fűszerpaprika
- 1 ek libazsír
- sült oldalas darabok - opcionális
- 1-1 kanál tejföl tálaláskor - lm diétában növényi tejföl
- 1 cs. kapor
Elkészítése:
A megszokott módon készítsük el a lecsót: a zsiradékon dinszteljük meg a felkockázott hagymát, sózzuk. Majd adjuk hozzá a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Én egyszerre teszem bele a paprikát/paradicsomot, mert így szépen levet ereszt és együtt főnek össze az ízek. Ekkor kerülhet a lecsóba az egy csontnyi csíkokra vágott oldalas. Nagyon megbolondítja és még hasznos is, hiszen felhasználjuk az előző napról megmaradt, de akkorra már nem olyan ízletes húst. FONTOS: soha NE adjunk hozzá vizet! Így lesz majd sűrű, ízletes szaftunk! Fedő alatt főzzük össze a lecsót a hússal. Hamar elkészül, hiszen a zöldség könnyen puhul, a húsunk meg már kész van.
Tálaláskor adjunk hozzá tejfölt és alaposan szórjuk meg friss kaporral! Jobb, hogy nem főzzük bele, mert így a friss, zöld íze jobban érvényesül. :) Friss foszlós kenyérrel, vagy ropogós bagettel igazán mennyei ez a lecsó!
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!