Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Kapros-tejfölös lecsó oldalassal

2019. november 01. - Heni süt neked

Az utolsó lehetőség, hogy még lecsót készítsünk. Amikor még a paprikának paprika íze van, a paradicsom még paradicsom és nem narancssárga, kemény, íztelen valami. Mindez elérhető áron, nem aranyban mérve. Ezt mind kihasználva gyorsan készítettem egy már-már elfeledett, régen-volt lecsó klasszikust, a kapros-tejfölöset. Hogy még egyet csavarjak a recepten, hozzáadtam az előző napról megmaradt pár darab sült oldalast. Picit különleges, mégis a megszokott lecsó köszön vissza ebben az ételben. Puha kenyérrel kínálva verhetetlen! :)

img_9637.jpg

Hozzávalók 4 személyre: 

  • 1 kg tv paprika
  • 40 dkg paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • só, bors, csipet fűszerpaprika
  • 1 ek libazsír
  • sült oldalas darabok - opcionális
  • 1-1 kanál tejföl tálaláskor - lm diétában növényi tejföl
  • 1 cs. kapor

img_9639.jpg

Elkészítése: 

A megszokott módon készítsük el a lecsót: a zsiradékon dinszteljük meg a felkockázott hagymát, sózzuk. Majd adjuk hozzá a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Én egyszerre teszem bele a paprikát/paradicsomot, mert így szépen levet ereszt és együtt főnek össze az ízek. Ekkor kerülhet a lecsóba az egy csontnyi csíkokra vágott oldalas. Nagyon megbolondítja és még hasznos is, hiszen felhasználjuk az előző napról megmaradt, de akkorra már nem olyan ízletes húst. FONTOS: soha NE adjunk hozzá vizet! Így lesz majd sűrű, ízletes szaftunk! Fedő alatt főzzük össze a lecsót a hússal. Hamar elkészül, hiszen a zöldség könnyen puhul, a húsunk meg már kész van. 

Tálaláskor adjunk hozzá tejfölt és alaposan szórjuk meg friss kaporral! Jobb, hogy nem főzzük bele, mert így a friss, zöld íze jobban érvényesül. :) Friss foszlós kenyérrel, vagy ropogós bagettel igazán mennyei ez a lecsó!

Jó étvágyat hozzá!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr2815277834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blue Lemon 2019.11.03. 17:39:20

Ez így soha az életben nem volt klasszikus.
süti beállítások módosítása