Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Kakukkfüves tarjaszeletek csicsókával

2019. december 01. - Heni süt neked

Először beszéljünk kicsit a csicsókáról. Habár egyre több zöldségesnél be lehet szerezni, mégis úgy érzem méltánytalanul háttérbe van szorítva. Általunk, felhasználók által. Mert sokan úgy gondolják, hogy macerás megpucolni, mert göcsörtös.De ezzel nagyjából a hátrányait ki is merítettük. Ráadásul ez a tény sem igaz, mert egy alapos megmosás után máris felhasználható állapotba kerül. Mint ahogy a krumpli, úgy a csicsóka is koszos, nagyon földes volt régebben (mert ugye a föld alatt teremnek), de mára már egész tisztán meg lehet vásárolni. Szóval macera kipipálva, pucolás megúszva, felhasználásra fel! A csicsóka ugyanis könnyen elkészíthető, hamar puhul, finom zamata van és a benne lévő szénhidrát inulin formájú, ami gyakorlatilag emésztetlenül halad át a szervezeten, így a vércukorszintet nem emeli meg kiugróan. Egészséges és finom. Tehát joggal merül fel a kérdés: MIÉRT NEM HASZNÁLJUK TÖBBSZÖR?

De térjünk át a receptre, ami azért nem csak csicsókából áll, hanem isteni finom, fűszeres húsból is. Hangsúlyozva az alapízeket, semmi extra ízesítés, mégis egy csodás, egymással nagyon harmonizáló összetevőkből készülő egytálételt kapunk.

img_9510.jpg

Hozzávalók 2 személyre: 

  • 4 szelet nem zsíros tarja
  • 2-3 db nagyobb csicsóka
  • só, bors
  • friss kakukkfű
  • 2 dl alaplé/víz/sör

img_9512.jpg

Elkészítése: 

Sózzuk be a hússzeleteket, borsozzuk meg, majd kevés zsiradékon pirítsuk meg mindkét oldalán egy serpenyőben. Öntsük fel a sörrel, majd fedjük le, és pároljuk 5 percig. Ezután vegyük le a fedőt, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk fel a csicsókát és tegyük a húsra, szórjuk meg a friss kakukkfűvel, majd közepes lángon hagyjuk lesülni a szaftot, mialatt megpuhul és megsül a hús és a csicsóka is.  Omlós, de közben kívülről jól megsült finomság az eredmény.

Jó étvágyat hozzá!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_9511.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr715234880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2019.12.02. 11:23:12

Heni, miért van az, hogy a csicsókának néha olyan állott büdös zokni íze van főzve? Nyersen viszont nincs.
A recept amúgy klassz!

Attilajukkaja 2019.12.02. 17:03:26

@Heni süt neked:
Akkor biztosan a csicsóka minősége tehetett róla.
süti beállítások módosítása