Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Sárga laskapörkölt kellel

2020. január 04. - Heni süt neked

Hát akkor kezdjük az évet valami könnyű, ízes finomsággal. Valljuk be, szinte mindenkinek elege van most egy (kis) időre a nagy zabálásokból, az egyik kajakómából a másikba zuhanásokból. Most, hacsak egy hétig is, de más ízekre vágyunk, könnyedebb megoldásokra, új, esetleg még ismeretlen megoldásokra. 

Ez a finomság ilyen. Habár húsmentes, de teljes mértékben kiszolgálja a húsevők összes igényét. A laskagomba tömör textúrája hasonlít a főtt húséhoz, így olyan mintha... :)

Fűszerezése melengető és nem utolsó sorban izgalmas. Nem egy klasszikus pörkölt, de mégis leginkább ez az elnevezés áll a legközelebb hozzá. 

Őszinte leszek. Rajongok az ilyen karakteres ízvilágú ételekért. Teljesen elvarázsolnak. Minden falat egy külön utazás a fűszerek, a zamatok világába. De nézzük, mitől is lesz ez az étel ilyen csábító. 

img_9729.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 50 dkg sárga laskagomba (Chefgomba termék a frissessége és mindig megbízható minősége miatt)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, fűszerpaprika, őrölt gyömbér, kevés kurkuma, csipet őrölt koriander, chilipor, pár szem köménymag
  • kevés olaj
  • zöldség alaplé/víz

img_9730.jpg

Elkészítése:

A laskát csíkozzuk fel és tegyük az olajon megdinsztelt hagymára. Adjuk hozzá a finomra felaprított fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerpaprikával, chiliporral, gyömbérrel, kurkumával és korianderrel. Hagyjuk, hogy a gomba egy kis levet eresszen fedő alatt, majd pár perc után tegyük hozzá a szintén csíkokra vágott kelkáposztát. Öntsük fel zöldség alaplével vagy vízzel, de csak annyira, hogy félig fedje el. Mert ugye nem akarjuk hosszú lére ereszteni... Fedő nélkül pároljuk puhára az egészet és hagyjuk, hogy a lé egy része elpárologjon, ízes szafttá főjön. 

Ezzel el is készült ez a különleges, ízeiben telt, sárga laskapörkölt kellel.

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr9215300832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása