Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Rántott heringfilé

2020. január 25. - Heni süt neked

Hadd közöljek egy tényt: a hering nem csak pácolva, savanyítva jó! Mondom ezt annak tudatában, hogy miután a piaci halárusnál felfedeztem a heringfiléket (1500 Ft/kg áron), azonnal beugrott, hogy én ezt bizony most rántani fogom! Nem is akárhogy! Kukoricalisztben és kukoricadarában panírozva.Ez egy különlegesen jó döntés volt, mert így extra ropogós lett a bunda. A hering és a kukorica miatt izgalmas, új ízeket tapasztaltam meg a rántott cuccok területén. Tökéletes! Citrommal meglocsolva, sült zöldségekkel tálalva komolyan mondom, hogy mennyei!

img_0043.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 szelet heringfilé (kb. 50 dkg)
  • 1 db tojás
  • 2-3 ek liszt - gm diétában kukoricaliszt
  • 2-3 ek kukoricadara
  • citromlé
  • olaj a sütéshez

img_0042.jpg

Elkészítése:

A panírozás a szokott módon történik: liszt, tojás, dara. Nagyon szép szeleteket kapunk így, hiszen a heringek a filézés után, szétterülnek. 

TIPP: Ha gluténérzékeny vagy, panírozáshoz használj bátran liszt helyett kukoricalisztet, zsemlemorzsa helyett kukoricadarát!! 

Forró olajban - elég egy tapadásmentes serpenyőben pár csepp olajat hevíteni -, süssük ropogósra.

És ennyi! 

Tálaláskor kínáljunk hozzá egy gerezd citromot, amivel meglocsolva új ízeket hívhatunk elő. Köretként sült zöldségeket tálaltam (lilahagyma, sütőtök, sárgarépa, cukkini), de passzol hozzá a rósejbni, a hasábburgonya, a krumplipüré, de még a polenta is!

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr7415426694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2020.01.26. 19:12:58

Csodásan néz ki. De melyik piacon kaptál friss heringet? Gondolom, a Lehelen.
süti beállítások módosítása