Hadd közöljek egy tényt: a hering nem csak pácolva, savanyítva jó! Mondom ezt annak tudatában, hogy miután a piaci halárusnál felfedeztem a heringfiléket (1500 Ft/kg áron), azonnal beugrott, hogy én ezt bizony most rántani fogom! Nem is akárhogy! Kukoricalisztben és kukoricadarában panírozva.Ez egy különlegesen jó döntés volt, mert így extra ropogós lett a bunda. A hering és a kukorica miatt izgalmas, új ízeket tapasztaltam meg a rántott cuccok területén. Tökéletes! Citrommal meglocsolva, sült zöldségekkel tálalva komolyan mondom, hogy mennyei!
Hozzávalók 2 személyre:
- 4 szelet heringfilé (kb. 50 dkg)
- 1 db tojás
- 2-3 ek liszt - gm diétában kukoricaliszt
- 2-3 ek kukoricadara
- citromlé
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A panírozás a szokott módon történik: liszt, tojás, dara. Nagyon szép szeleteket kapunk így, hiszen a heringek a filézés után, szétterülnek.
TIPP: Ha gluténérzékeny vagy, panírozáshoz használj bátran liszt helyett kukoricalisztet, zsemlemorzsa helyett kukoricadarát!!
Forró olajban - elég egy tapadásmentes serpenyőben pár csepp olajat hevíteni -, süssük ropogósra.
És ennyi!
Tálaláskor kínáljunk hozzá egy gerezd citromot, amivel meglocsolva új ízeket hívhatunk elő. Köretként sült zöldségeket tálaltam (lilahagyma, sütőtök, sárgarépa, cukkini), de passzol hozzá a rósejbni, a hasábburgonya, a krumplipüré, de még a polenta is!
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!